Aankoopadvies studenten televisies

Een TV in de gezamenlijke woonkamer, of toch liever alleen op je kamer een mooie televisie? Wat is de beste TV? Bij SmartStudentDeals.nl geven we je de keuze uit een klein assortiment TV’s die wij geschikt vinden voor het studentenleven. Mocht je zelf specifieke wensen hebben, dan helpen we je graag mee zoeken!

Welk formaat TV is voor mij geschikt?

De vuistregel die geldt voor de grootte van je TV is de afstand die je er vanaf zit gedeeld door 2. In veel studentenhuizen zijn de kamers niet heel groot, en zit je niet meer dan 2 meter van de TV vandaan, een 32 inch of 42 inch TV is dan groot genoeg.  Een makkelijk overzichtje met de meest gangbare maten staat hier onder weergegeven:

Afstand tot de TV

 Inchmaat en type

160 centimeter (80 cm beeldscherm)

 32 inch 

220 centimeter (110 cm beeldscherm)

 43 inch 

240 centimeter (120 cm beeldscherm)

 48 inch TV

280 centimeter (140 cm beeldscherm)

 55 inch TV

300 centimeter (150 cm beeldscherm)

 60 inch TV

 

Beeldschermtypes en soorten beeldschermen
Binnen de platte TV’s heb je inmiddels een tweetal grote categorieen, de standaard LED televisies en de 3D televisies.

LED-TV 
De LED-TV, voorheen LCD-TV, is de meest gangbare televisie die nu op de markt is. De term LCD-TV wordt bijna niet meer gebruikt omdat de LCD televisies inmiddels allemaal LED-achtergrondverlichting hebben. 

3D-TV
De 3D-TV is ook een LED televisie, maar dan met de mogelijkheid om 3D opnames te kunnen bekijken. Films en games kunnen dan met een 3D bril bekeken worden, deze bril kan actief of passief zijn. Actieve brillen hebben wel stroom nodig, passieve brillen zijn de 3D brillen die je ook wel eens in een pretpark of de bios opzet.  Deze televisies worden nu nog niet aangeboden bij SmartStudentDeals.nl, maar mocht je er specifiek interesse in hebben dan kan je altijd het product aanvragen.  

Let op je type beeldsignaal!
Een hele belangrijke tip, kijk voordat je een TV aanschaft altijd welke aansluiting je thuis hebt. Zo kan je ook controleren wat de beeldkwaliteit is van je TV.

De Consumentenbond test de beeldkwaliteit van:

  1. SD-beelden via de ingebouwde DVB-T/C tuner (ether/kabel)
  2. SD-beelden via de ingebouwde DVB-S tuner (satelliet)
  3. HD-beelden via de HDMI-aansluiting
  4. HD-beelden via de ingebouwde DVB-C tuner (kabel)
  5. HD-beelden via de ingebouwde DVB-S tuner (satelliet)

Vrijwel elke TV die je tegenwoordig aanschaft is uitgerust met een ingebouwde DVB-T en DVB-C tuner zodat je altijd digitale televisie via de kabel of ether kan ontvangen.

Advies
Voor in een studentenhuis of kamer heb je geen grote dure televisie nodig. Een 32 inch voor in je kamer of een 42 inch voor in je woonkamer is groot genoeg. Ben je een echte gamer of hou je er van om met zijn allen een film te kunnen kijken in jullie grote woonkamer, dan kan je een grotere maat beeldscherm aanvragen. Bij SmartStudentDeals.nl zijn wij erg gecharmeerd van de LG televisies. Deze zijn namelijk kwalitatief erg goed en zij hebben in vergelijking tot andere merken een lage prijs. We hebben op onze site drie modellen geselecteerd, maar we hebben toegang tot veel meer merken en beeldmaten. Voor de beste TV bekijk je het assoritment televisies en laat ons weten wat jij graag zou willen hebben!