x

Like SmartStudentDeals.nl en ontvang de eerste 2 maanden GRATIS !

Bel direct 088 - 712 9010

Welkom op het SmartStudentDeals blog!

Ga jij studeren of ga je op kamers? Dan ga je het echte studentenleven in! Vol spannende, leuke en bijzondere momenten. Je leest hier alles over het studentenleven, op kamers gaan en over jouw studie- en huisgenoten.

Arnhem VS Nijmegen

27-11-15 16:37

Arnhem VS. Nijmegen 

Afgelopen week is SmartStudentDeals.nl een poll gestart over welke stad nou dé studentenstad van Nederland moet worden. De komende weken nemen we de verschillende studentensteden onder de loep. Allereerst beginnen we met Arnhem en Nijmegen.

Arnhem is een stad die bekend staat om zijn Eusebiuskerk, de Arnhemse meisjes komen er vandaan (en daarmee bedoel ik geen echte meisjes maar de befaamde koekjes uit Arnhem), het staat in de top tien van groenste steden van Nederland, staat bekend als de mode stad van Nederland en niet te vergeten komt de voetbalclub Vitesse uit Arnhem. Maar is Arnhem nou daadwerkelijk een studentenstad? Volgens ons is die vraag snel beantwoord. Natuurlijk is Arnhem een studentenstad! Ten eerste is Arnhem voorzien van de HAN Hogeschool. Daarnaast is er ook nog de HBO in de binnenstad, een volksuniversiteit en de Mode-opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten Artez is zeer gewild. Door deze scholen zijn er uiteraard veel studenten te vinden in Arnhem. De studentenverenigingen SV Roderick en Creas die veel leden tellen en voor veel vermaak zorgen zijn te vinden in Arnhem. Er is veel te doen voor studenten die van uitgaan houden. Na al deze argumenten zou je denken dat Arnhem een studentenstad is. Toch zijn de meningen daar over verdeeld. Het studentenleven is nu nog te onzichtbaar in Arnhem. Het heeft geen klassieke universiteit en er is te weinig huisvesting voor studenten.

Nijmegen daarentegen, de stad waar de voetbalclub NEC vandaan komt, is wel een échte studentenstad. Nijmegen staat op de 10e plek wat grootste steden betreft. Het vermoeden doet de ronde dat Nijmegen ook de oudste stad van Nederland is. De stad bestaat namelijk al zo’n 2.000 jaar! Van alle inwoners uit Nijmegen is 15% student. In Nijmegen is het andere deel van de HAN te vinden, daarnaast is er ook een universiteit. Daarnaast kun je ook erg goed stappen in Nijmegen. Er zijn een hoop terrassen, pleintjes en cafés. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse, ’s werelds grootste meerdaagse wandelevenement, is het echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze stad. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse vinden ook de ‘vierdaagsefeesten’  plaats. Dit is het op drie na grootste vrij toegankelijke evenement van Europa. Gedurende zeven dagen treden zo’n 2.750 artiesten op, verdeeld over 38 locaties. Er is allerlei muziek te horen, van Latin tot Rock, van Dance tot Country, er is voor ieder wat wils!

Naast al het bovenstaande komt de leukste man van Nederland uit Nijmegen. De mede bedenker Pater Familias van SmartStudentDeals.nl heeft zelf ook jaren gestudeerd in Nijmegen en woont er nog steeds. Uiteraard wilde ik deze zin niet plaatsen, maar ben ik als stagiair gedwongen… zucht.

Ben jij het hier mee eens of juist helemaal niet, of ben je van mening veranderd? Vergeet dan niet te stemmen op onze poll. De uitslag van de poll over welke stad dé studentenstad van Nederland is wordt in januari 2016 bekend gemaakt. Stemmen doe je door hier te klikken!

Geplaatst in Studenten blog door

Lissa Bakker

Laat een reactie achter

Verstuur reactie* Verplichte velden

© Copyright SmartStudentDeals.nl 2018. Alle rechten voorbehouden