x

Like SmartStudentDeals.nl en ontvang de eerste 2 maanden GRATIS !

Bel direct 088 - 712 9010

Welkom op het SmartStudentDeals blog!

Ga jij studeren of ga je op kamers? Dan ga je het echte studentenleven in! Vol spannende, leuke en bijzondere momenten. Je leest hier alles over het studentenleven, op kamers gaan en over jouw studie- en huisgenoten.

Blijf fit in 2017 zonder veel te betalen

29-03-17 15:55

Blijf fit in 2017 zonder veel te betalen

Heb jij jezelf aan het begin van 2017 ook voorgenomen om dit jaar écht fit te worden? We zijn nu een aantal maanden verder en niet veel mensen zullen nog met dit voornemen bezig zijn. Maar geen nood, 2017 is nog lang  niet voorbij. Wil jij het beste uit je studententijd halen met een gezond en fit lichaam? Wij vertellen je hieronder hoe je dat kunt doen zonder veel te betalen.

30 minuten beweging per dag, is dat voldoende?

Veel bewegen is natuurlijk belangrijk om fit te worden. Met 30 minuten per dag beweging ben je al goed op weg om gezond te blijven. Ga je bijvoorbeeld naar de stad? Verruil dan het openbaar vervoer eens voor de benenwagen. Of geef het studentenhuis eens een flinke schoonmaakbeurt. Maar wil je echt fit worden? Dan moet je minstens 3 keer per week 20 minuten of meer aan intensieve activiteiten doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aerobics, tennis of voetbal. Volgens FITsociety staan calisthenics en crossfit op de 2e en 3e plek in de lijst ‘Fitness Trends 2017''. Met deze vormen van fitness word je zeker fit in 2017. Heb je niet genoeg geld om de sportschool te betalen? Ga dan met een groepje vrienden of vriendinnen naar het park en maak je eigen bootcamp.

Blijf van die ongezonde snacks af

Naast voldoende beweging is een gezonde bloedsuikerspiegel belangrijk om fit te blijven. Eet je iets waar koolhydraten in zitten dan stijgt het suikergehalte in je bloed. Wordt dit gehalte te hoog, dan maakt je lichaam insuline aan om te zorgen dat het bloedsuikergehalte op een goed niveau blijft. Maar pas op! Het aanmaken van insuline verstoort verschillende processen in je lichaam. Zo kan een te hoog gehalte zelfs je slaapritme verstoren. Let daarom op de inname van het aantal koolhydraten en met name het aantal suikers. Die heerlijke Snickers kun je dus maar beter laten liggen. Bijkomend voordeel: het scheelt weer in je portemonnee.

Koolhydraten voor voldoende energie

Een tekort aan koolhydraten is natuurlijk ook niet goed. Koolhydraten zorgen voor energie en dat heb je nodig om je lichaam te ondersteunen. Heb je te weinig energie, dan voel jij je minder fit. Bepaalde lichamelijke processen werken minder goed. Zo kun je last krijgen van hoofdpijn, hardkloppingen, verwardheid en een wisselend humeur. Eet daarom voldoende koolhydraten zodat je in de avond nog energie over hebt om lekker op stap te gaan.

Kies producten met een laag koolhydraatgehalte

Super verwarrend natuurlijk. Teveel koolhydraten eten is niet goed en te weinig koolhydraten zijn ook slecht. Waar het om gaat is dat je bloedsuikergehalte niet te veel pieken en dalen heeft. Om dit voor elkaar te krijgen raden wij je aan om voedsel te eten met een laag koolhydraatgehalte. Denk hierbij aan peulvruchten, pasta, zuivel, appels en sinaasappels. Dit zijn producten die laag op de zogenoemde glycemische index staan. Let wel op, want als je het eten verkeerd bewaart dan kan het koolhydraatgehalte veranderen. Zorg er daarom voor dat je het eten goed koel kunt bewaren. Een goede koelkast is dus van belang. Gelukkig zijn er voor studenten veel mogelijkheden om hier korting op te krijgen.

Let op je houding

“Je lichaam is een tempel”, wordt er wel eens gezegd. Waar bijna nooit rekening mee wordt gehouden is je postuur. Een gemiste kans, want een goed postuur zorgt ervoor dat je gewrichten en botten goed met elkaar in verhouding staan. Bij een goed postuur wordt de kans op artrose een heel stuk kleiner. Zorg er dus voor dat je niet alleen tijdens het zitten, maar ook tijdens het lopen op je houding let.

Types of standing posture

Met deze tips kom je 2017 gezond en fit door. Meer handige tips om zonder al te veel problemen het studentenleven door te komen? Hou dan ook zeker ons SmartStudentDeals blog in de gaten.

Geplaatst in Studenten blog door

SmartStudentDeals.nl

Laat een reactie achter

Verstuur reactie* Verplichte velden

© Copyright SmartStudentDeals.nl 2018. Alle rechten voorbehouden