x

Like SmartStudentDeals.nl en ontvang de eerste 2 maanden GRATIS !

Bel direct 088 - 712 9010

Welkom op het SmartStudentDeals blog!

Ga jij studeren of ga je op kamers? Dan ga je het echte studentenleven in! Vol spannende, leuke en bijzondere momenten. Je leest hier alles over het studentenleven, op kamers gaan en over jouw studie- en huisgenoten.

Inbraak bij studentenhuizen

21-10-15 14:56

Inbraak bij studentenhuizen, ben jij hier alert op?

Woon je op kamers in één van de studentensteden in Nederland? Heb je er dan wel eens over nagedacht hoe makkelijk dieven kunnen inbreken in jouw kamer of studentenhuis?  Er komen namelijk veel gasten bij  jullie over de vloer. Kun je iedereen zomaar vertrouwen? 

Je zult nu wel denken; zoveel valt er niet te halen bij mij. Zoveel (contant) geld heb ik namelijk niet in huis. Heb je er wel eens over nagedacht dat je laptop, smartphone, camera, tablet etc. ook veel waard zijn? Dit keer tien voor al de spullen van je huisgenoten maakt het inbreken in studentenhuizen voor dieven erg aantrekkelijk. Het levert namelijk in één keer veel op! Weg zijn al jullie spullen. Je smartphone kan nog verzekerd zijn bij je provider, maar hoe zit dit met je camera en laptop?  Heb je wel een verzekering die dit dekt?  En misschien nog wel het aller allerbelangrijkste…je scriptie die je morgen ging inleveren is dus nu ook weg want die stond nog op je laptop. Maar ook je leuke vakantiefoto’s die je met die knappe serveerster of sexy barman hebt gemaakt zijn verdwenen. Wij zullen je een handje helpen met wat inbraakpreventie tips. Want voorkomen is beter dan genezen!

Inbraakpreventie tips:

1. De meest simpele tip: leg niet al je waardevolle spullen in het zicht.

2. Koop een bord waar al je huisgenoten kunnen aangeven of zij in het huis zijn of dat zij weg zijn. Een klein beetje sociale controle kan geen kwaad!

3. Maak een cloud back up van je laptop en installeer een programma die je laptop kan traceren. Weet je niet hoe dit moet? Zoek dan hulp bij professionele bedrijven zoals: ComputerCareCenter.nl.

4. Meest logische tip: eigenlijk hoeven we deze niet te zeggen maar… Sluit alle deuren en ramen en doe als het kan je eigen kamer op slot! En neem de sleutel mee, inbrekers weten onderhand nu ook wel dat zij sleutels kunnen vinden onder bloempotten, deurmatten en andere ‘geheime’ plekken.

5. Neem indien gewenst een buitenhuisverzekering. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die op kamers gaan of al op kamers wonen. Al je mobiele apparaten zijn verzekerd en daarbij, deze verzekeringen hebben relatief lage premies.

6. Vertrouw niet alle gasten die ‘vrienden van je vrienden’ zijn. We zeggen niet dat je ze scherp in de gaten moet houden maar bewaar je waardevolle spullen op een veilige plek.

Geplaatst in Studenten blog door

Lissa Bakker

Laat een reactie achter

Verstuur reactie* Verplichte velden

© Copyright SmartStudentDeals.nl 2018. Alle rechten voorbehouden