x

Like SmartStudentDeals.nl en ontvang de eerste 2 maanden GRATIS !

Bel direct 088 - 712 9010

Welkom op het SmartStudentDeals blog!

Ga jij studeren of ga je op kamers? Dan ga je het echte studentenleven in! Vol spannende, leuke en bijzondere momenten. Je leest hier alles over het studentenleven, op kamers gaan en over jouw studie- en huisgenoten.

Mama hotel

12-02-16 10:20

Mama hotel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik het heb over de alle eerste keer uit huis gaan kwam ik toch voor flink wat verassingen te staan.

Het is niet perse dat ik altijd heel lui of onverzorgd was, misschien is laks de beste benaming. Van een spoor van kleding naar de badkamer, gillen waar m'n spullen waren gebleven, tot eigenlijk nooit echt een fatsoenlijk gerecht te hebben gekookt, kwam toen toch eindelijk die dag. Yes op kamers! Geen gezeur meer over hoe laat ik thuis ben, wie ik allemaal mee breng, hoe ik na een avond flink doorhalen heel de dag opgebaard lig op bed. Vanaf nu kan het allemaal!

Als de jongste in huis hoefde ik weinig te doen. Daarnaast was ik flink onhandig dus werd ik altijd gesommeerd om ver uit de keuken te blijven en daarbij überhaupt niets breekbaars aan te raken. 
 
Met gierende banden maakte ik dan ook dat ik weg kwam, en daar begon mijn rebelse tijd: opruimen doe ik wanneer ik zin heb, mijn avond eten bestaat uit een zak chips en ik ga slapen wanneer ik dat wil. Stiekem moest ik flink mijn best doen om niet meer constant de echo van de stem van mijn moeder te horen, die als een duiveltje op m'n schouder aan het roepen was; ruim je kleding op, heb je geen huiswerk, kijken doe je met je ogen, hoe laat ben je thuis, wordt het niet eens tijd dat je op staat, en ga zo maar door. 

Na verloop van tijd, onder het genot van wederom een noodle soupje, want dat was het enige wat ik die week kon betalen, begon het mij op te vallen hoe de voorraad kast van mijn moeder altijd netjes vol bleef. Ik realiseerde me wat boodschappen eigenlijk wel niet kosten en kwam erachter dat het gewoon niet zo verstandig is om een rood t-shirt bij je lichte was te stoppen. Verder was het verdomd irritant om constant je kleding te moeten opvouwen en weer in de kast te leggen. Man, man, man wat gaat hier een tijd in zitten zeg! Laten we het dan nog maar niet hebben over hoe graag ik wilde dat ik spaargeld had voor een vaatwasser. Ineens groeide er een groot respect voor de vrouw die constant achter mijn kont de zooi aan het opruimen was.
 
Tja, mijn huisgenoten? De één was blijkbaar goed voorbereid op deze harde werkelijkheid en de ander maakte nog een grotere troep dan ik. Het gebeurde regelmatig dat we het bestek en de borden terug konden halen uit de Ikea omdat het zichzelf een weg terug had gelopen, zo lang stond het op het aanrecht. De irritaties over allerlei huishoudelijke beslommeringen konden flink oplopen. En gadver, de douche putjes!! Ik moet toegeven dat mama hotel toch ook wel een heerlijke tijd was.

Behalve dit alles had ik me vooraf niet had kunnen bedenken welke kosten er allemaal bij komen op mezelf wonen kwamen kijken. Dat een wasmachine toch wel handiger is dan een nieuwe ipad, en ga zo maar verder. 

Voor de mensen die dit allemaal nog moeten ondervinden, zorg dat je er de grootste ellende van maakt, daar leer je namelijk het meest van. Een handige tip voor de mensen die toch wel gewend zijn aan het luxe leventje, en liever geld overhouden voor kleding en vermaak. In plaats van in één keer een grote aanbesteding te doen voor een wasmachine, tv, vaatwasser of ander huishoudelijke apparatuur, kunnen jij en je huisgenoten voor een klein bedrag per maand al deze apparatuur leasen. 

KamerMatch.nl is dé gratis website waar jij een kamer, studio of appartement in Amsterdam of omgeving vindt! Het zoeken naar een kamer in Amsterdam kan knap lastig zijn. Door de vele kamersites is er weinig tot geen overzicht. Verder betaal je veelal abonnementskosten. Kamermatch.nl doet dit anders. Of je nu studeert of werkt, jij schrijft je altijd GRATIS in op KamerMatch.nl en je wordt op basis van jouw zoekcriteria ge-matched aan de kamer, de studio of het appartement waar jij naar op zoek bent en ontvang je het aanbod direct in jouw mail.

Ook biedt kamermatch.nl jou allerlei gratis extra’s. Via onze vlog/blog blijf je op de hoogte van de laatste in en out’s over het studentenleven in Amsterdam. Ook kan jij met jouw inschrijving gebruik maken van aantrekkelijke acties en kortingen!

Geplaatst in Studenten blog door

KamerMatch.nl

Laat een reactie achter

Verstuur reactie* Verplichte velden

© Copyright SmartStudentDeals.nl 2018. Alle rechten voorbehouden