5 tips om rust in jouw (kleine) studentenkamer te creëren

Vind jij in je eigen studentenkamer geen rust om eens goed voor de aankomende tentamenweek te leren? Is het bijvoorbeeld te klein en chaotisch om je te concentreren? Dan zijn hier 5 tips om jouw studentenkamer helemaal zen te maken en de nodige rust te vinden.  

Tip #1 Feng Shui

Een manier om rust te creëren in je studentenkamer, is door deze in te richten volgens de richtlijnen van feng shui. Met feng shui zorg je ervoor dat de energiestromen in je kamer optimaal zijn waardoor jij je heerlijk zen voelt. Wil je graag meer weten over de filosofie van feng shui en hoe je volgens deze richtlijnen jouw kamer kunt inrichten? Lees dan ons blog: Je studentenleven weer in balans met feng shui.

Tip #2 Make a house a home!

Is feng shui voor jou net iets te spiritueel? Geen nood. Er zijn nog voldoende andere manieren om rust in je studentenkamer te creëren.  Een opgeruimde kamer bijvoorbeeld. Dit is een stuk overzichtelijker, het schept orde en voelt daardoor rustiger aan. Hoewel studentenkamers vaak niet heel groot zijn, kun je het best goed opgeruimd houden. Ga gewoon efficiënt om met de ruimte die je hebt. Maak goed gebruik van alle kastjes en open ruimtes. Het is ook effectief om eens te investeren in grote multifunctionele kasten. Daar berg je gemakkelijk al je spullen in op.

Tip #3 Smell ya later!

Naast een opgeruimde kamer zorgt ook een frisse kamer voor extra rust. Studentenhuizen staan niet bekend als de meest frisse plekken. Het kan er erg stinken naar bijvoorbeeld bier, zweet en muffigheid. Op een gegeven moment wen je er waarschijnlijk aan, maar rustgevend is het niet. Voorkom de muffe lucht bijvoorbeeld door een luchtverfrisser. En voor een meer natuurlijke oplossing kun je geurige bloemen in je kamer zetten. Let op: dit is alleen geschikt voor studenten die niet te lui zijn om de bloemen af en toe water te geven.

Tip #4 Een Spartaanse inrichting

Houd de inrichting van je kamer minimalistisch. Veel meubels zorgen niet alleen voor een rommelige sfeer, maar nemen ook veel ruimte in beslag. Kies voor meubels die je alleen echt nodig hebt. Ga dus voor een Spartaanse inrichting. Een minimalistisch ingerichte kamer straalt rust uit. Daarnaast creëert het meer ruimte in je kamer. Altijd handig *wink*.

Tip #5 It’s all about colours

De samenstelling van kleuren in je inrichting is ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat de kleuren niet te fel of te donker zijn. Felle kleuren kunnen afleidend werken en donkere kleuren kunnen een sombere uitstraling geven. Het contrast tussen de verschillende kleuren moet minimaal zijn om rust uit te stralen. Kleuren die je het beste kunt gebruiken voor een rustgevende kamer zijn wit, crème, lavendel, lichtblauw en/of lichtroze. Het beste is dus om de kleuren licht en neutraal te houden.

Tot zover onze tips om in je studentenkamer voor meer rust te zorgen. Vergeet tijdens het studeren ook niet om je telefoon uit te zetten en je zult zien dat het leren nu een stuk beter gaat. Meer handige tips voor het zware studentenleven? Hou dan regelmatig ons SmartStudentDeals blog in de gaten.