Tijd voor een studentenkamer? 3 tips om soepel en snel te verhuizen

Tip #1 Planning is key!

Planning is key! Het plannen van een verhuizing is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je van alle relevante zaken op de hoogte bent. Welke datum ontvang je de sleutel en wanneer kun je intrekken met heel je hebben en houden? En bedenk je met het kopen van meubels hoeveel trappen je op moet om bij je kamer te komen. Neem daarnaast voldoende tijd om te kunnen verhuizen. Een verhuizing kan snel gaan. Maar als er veel dingen fout gaan kan het ook heel lang duren. De wet van Murphy zegt niet voor niets: “Anything that can go wrong, will go wrong”. Zorg er dus voor dat er genoeg tijd is om eventuele problemen te kunnen oplossen.

Tip #2 Verhuisbedrijf inschakelen, ja of nee?

Je hebt nu een studentenkamer, maar hoe krijg je al je spullen in jouw kamer? Als je weinig spullen hebt kun je aan vrienden of familie vragen om te helpen. Maar als je veel en/of grote spullen hebt wordt dit een stuk lastiger. Nu denk je vast dat het voor een gewone student behoorlijk prijzig is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Gelukkig is niets minder waar. Online kun je heel veel verhuisservices vinden speciaal voor studenten. Zij hebben de flexibiliteit die andere verhuisbedrijven niet hebben. Daarnaast passen de tarieven goed binnen het budget van de gemiddelde student. Vaak zijn zij zelf ook studenten of zijn zij studenten geweest. Bij deze verhuisbedrijven weten ze dus goed hoe het is om als student te verhuizen en is er voldoende expertise om jou goed te kunnen helpen.

Tip #3 Check yourself before you wreck yourself!

Zorg ervoor dat al je spullen klaar zijn voor de verhuizing. Het is misschien een open deur, maar wel ontzettend belangrijk. Tijdens de verhuizing is de kans groot dat er zomaar iets gebeurt met je mooie en waardevolle spullen. Verpak daarom alle breekbare spullen goed in. Berg kleine spulletjes, die je gemakkelijk verliest, goed op. En om vlekken en vegen op de bank te voorkomen kun je deze het beste afdekken. Dus voordat je jouw spullen zomaar gaat vervoeren, “Check yourself before you wreck yourself!”.

Met deze tips wordt het verhuizen naar je eigen studentenkamer een eitje. Meer handige tips om zonder al te veel problemen het studentenleven door te komen? Hou dan ook zeker ons SmartStudentDeals blog in de gaten.