Je studentenleven weer in balans met feng shui.

Feng shui, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Van oorsprong een eeuwenoude Chinese leer die energie terugbrengt op plaatsen waar dit ontbreekt en ook nu nog steeds populair. Heb jij als student ook een druk leven en regelmatig het gevoel dat je energie tekort komt? Richt je studentenkamer dan in volgens de richtlijnen van feng shui en kom weer in balans.

Je studentenkamer inrichten volgens feng shui

Het belangrijkste bij het inrichten van je kamer volgens de filosofie van feng shui, is dat de energiestromen optimaal zijn. Dit doe je aan de hand van de Ba Gua, die hiernaast afgebeeld staat. Leg deze over de plattegrond van je eigen kamer met de deur ten zuiden van de Ba Gua. Vervolgens zie je waar de energielijnen lopen, zodat je hier tijdens het inrichten rekening mee kunt houden.

Onderdelen van de Ba Gua

Volgens de Ba Gua bestaat jouw kamer uit 9 onderdelen. Deze onderdelen beïnvloeden de belangrijke zaken in je leven. Houd voor de inrichting rekening met ieder onderdeel en stem dit goed af. Als je bijvoorbeeld het onderdeel Wealth en Abundance goed inricht, zal dit je financiën positief beïnvloeden. En door het onderdeel Relationships goed in te richten vind je misschien wel je droomprins(-es). Zweverig? Misschien wel. Maar het proberen waard toch?

Onderstaande webpagina’s geven meer informatie over de onderdelen uit de Ba Gua:  

Familie
Wealth and Abundance
Fame and Reputation
Relationships
Children and Creativity
Helpful people and Travel
Career and Life path
Wisdom and Spirituality

Basisregels van feng shui

Feng shui kent een aantal basis aspecten waar je rekening mee moet houden om balans in je leven te creëren. Belangrijk is dat je de energiestromen niet verbreekt tijdens het inrichten. Kleuren zijn neutraal en niet te fel. En natuurlijke materialen zijn het beste voor feng shui. De energiestromen worden hierdoor positief beïnvloed. De deur moet goed open kunnen en er mag niets achter staan. Dit zorgt anders namelijk voor blokkades van de energiestromen. Ook mag het bed niet in een lijn staan met de deur, maar je moet de deur wel kunnen zien.

Volgens feng shui is je slaapplek ook niet de juiste plaats om apparatuur te bewaren. Maar als moderne student is dat natuurlijk onmogelijk. Als alternatief wordt geadviseerd om de apparatuur uit te schakelen en te overdekken met een kleedje. Als je deze tip hanteert zullen de energiestromen in je kamer optimaal zijn en is je kamer helemaal zen. Je zult merken dat je meer tot rust komt en je meer balans vindt in je hectische studentenleven.

Tot zover onze tips voor meer zen in je leven. Meer handige tips voor het zware studentenleven? Bekijk dan ook eens ons SmartStudentDeals blog.