Verras je date met een kampioenen ontbijt!

Word jij weleens wakker met jouw date van gisteren avond naast je? Hoe leuk is het dan om hem of haar te verassen met een fantastisch ontbijtje? Of je date nou een ochtendhumeur heeft of niet, een lekker ontbijt wil toch iedereen? Scoor je zelfs op de valreep nog snel even punten bij je lover! Tijd dus  voor een paar lekkere tips voor een kampioenenontbijt.

Sterke bak of fruitige thee?

De kunst is natuurlijk om een ontbijt samen te stellen waarmee je steevast een glimlach op het gezicht van de ander tovert. De eerste uitdaging is al meteen of je date koffie of thee drinkt. Alhoewel uitdaging, je zorgt natuurlijk gewoon dat je beide in huis hebt. Want ook al drinken we jaarlijks gemiddeld meer koffie (150 liter p.p.) dan thee (100 liter p.p.), je wilt de plank niet misslaan.

Tip: begin met een glas jus d’orange, kun je ook meteen peilen of ze koffie of thee willen.

Een lekker & gezond ontbijt

Zorg dat jouw ontbijt in de smaak valt door een goede combinatie te maken tussen lekker en gezond. Over het algemeen kan iedereen verse croissantjes wel waarderen, maar zorg dat je deze combineert met bijvoorbeeld een meergranen broodje. Een leuke toevoeging aan een lekker en gezond ontbijt is natuurlijk vers fruit. Zo geregeld en een gezonde start van je dag.

Tip: lekker eitje gekookt, maar niet opgegaan? Leg hem dan in je (gehuurde) koelkast, zo blijft hij nog een weekje goed.

Pak bonuspunten door variatie

Kaas, ham, hagelslag of pasta.. Een lekkere boterham is niet compleet zonder beleg. Zorg dus ook dat je voldoende beleg in huis hebt om op tafel te zitten. Want om je date nou af te schepen met enkel een pot pindakaas, daar ga je (waarschijnlijk) geen punten mee scoren!

En voel je jezelf fit genoeg om die keukenprins(es) in je los te laten? Dan kun je jouw date ook trakteren op vers gebakken pannenkoeken. Altijd een garantie voor succes.

Presentation is the key!

De belangrijkste tip voor een geweldig ontbijt; maak het niet te ingewikkeld. Laat vooral zien aan je date dat je je best hebt gedaan. Een verzorgd ontbijtje zorgt waarschijnlijk direct voor een goed humeur, zelfs nog voor er een hap is genomen!

Tot zover onze tips voor een lekker ontbijtje voor je date. Meer handige tips voor studenten en een leuker studentenleven? Bekijk dan ook eens het SmartStudentDeals blog.