Aankoopadvies studenten droger

Aankoop advies beste wasdroger

Je bent op zoek naar de beste wasdroger? Want ja, wie heeft er nu nog tijd om al zijn was uit te hangen. Op deze pagina proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven waar je op moet letten als je een wasdroger wilt aanschaffen.

Welke wasdroger is het best?
Er zijn drie type wasdrogers: luchtafvoerdrogers, warmtepompdrogers en condensdrogers. Het verschil is het volgende:
Luchtafvoerdroger: de vochtige lucht wordt via een buis naar buiten afgevoerd.
Warmtepompdrogers: dit type hergebruikt de warme lucht en stuurt deze opnieuw de trommel in, waardoor hij extra energiezuinig is.
Condensdroger: De droger heeft een compartiment waar het water in wordt opgevangen. Dit moet je dan zelf legen.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is de beste droger niet eenduidig te bepalen. Condensdrogers doen hun werk goed, warmtepomp drogers zijn kwalitatief iets beter en kunnen zich op lange termijn terugverdienen. Om de kosten in de gaten te houden, zouden wij voor studenten een condensdroger aanraden. Luchtafvoerdrogers zijn eigenlijk niet meer de moeite waard, ze zijn een stuk minder energiezuinig en qua prijs niet goedkoper dan de condensdrogers. Bij SmartStudentDeals.nl is het hele assortiment gericht op condensdrogers.

Mocht je twijfelen tussen het kopen van een tweedehands droger en het huren van een nieuwe droger bij SmartStudentDeals.nl, hieronder vind je een overzicht met de mogelijke besparing op je energiekosten per jaar.

Waar moet ik op letten?
Bij drogers zijn er naast de zojuist beschreven verschillen maar een paar variabelen waar je echt op moet letten, namelijk inhoud en aantal decibel (dB). Wij raden altijd aan een grote trommelinhoud te nemen (7 of 8 kilo), anders duurt het vrij lang voordat je was droog is. De gemiddelde student een klein beetje kennende gooien jullie veel in de droger, dit is niet erg, maar dan wil je natuurlijk ook dat het goed droog wordt.

Daarnaast wil natuurlijk niemand een hard rammelende droger naast zijn slaapkamer die je huisgenoot net heeft aangezet vlak voordat hij ging slapen. Ons advies is geen droger te nemen met een dB aantal boven de 65. De Samsung droger op deze website is het meest stil.

Waarom kopen als je ook kan huren als student?
In een studentenhuis is de beslissing om een apparaat zoals een droger te nemen altijd lastig. Het is toch wel een grote uitgave in één keer, en heb je hem nu echt nodig? Om het jullie makkelijk te maken heeft SmartStudentDeals.nl daar een alternatief voor, namelijk huren. Wat zijn daar nou de voordelen van?

  1. De kosten zijn maandelijks en kan je delen over alle kamers. Als er iemand uit huis gaat, dan kan de volgende bewoner het bedrag gewoon overnemen. Een klein rekensommetje ter illustratie. De Bosch droger kost € 20,- per maand. Woon je met 8 man in huis dan betaalt iedereen slechts € 2,50 per maand. En zeg nou zelf, voor één biertje per maand is het toch wel een fijn apparaat!
  2. SmartStudentDeals.nl verhuurt alleen A-Merken. Deze zitten kwalitatief net even iets beter in elkaar en we laten je hem ook nog eens omruilen aan het eind van de huurperiode. Dan weet je in ieder geval zeker dat je altijd een goed apparaat in huis hebt staan!
  3. Het apparaat wordt gehuurd door 1 hoofdhuurder, maar betaald door iedereen in huis. Het apparaat is dus van jullie allemaal!
  4. Door intensief gebruik in studentenhuizen gaat er helaas wel eens iets kapot. Bij SmartStudentDeals.nl repareren we het apparaat helemaal gratis, ook eventuele onderdelen worden niet in rekening gebracht. En als klap op de vuurpijl, geen voorrijkosten! Je weet dus waar je aan toe bent, namelijk 1 vast bedrag per maand.
  5. Hebben jullie er echt een zooitje van gemaakt en kan hij niet gerepareerd worden, dan wordt er een vervangend apparaat geplaatst zodat je wel gewoon door kan blijven drogen. Let op! Het is niet de bedoeling dat jullie schoenen en bakstenen in de droger gaan doen… “No shit” zal je denken, maar ook deze mensen komen we helaas af en toe tegen.
Voor de beste wasdroger bekijk je ons assortiment!