Aankoopadvies studenten koelvriescombinatie
Aankoop advies koelvriescombinatie
Studentenkamers zijn helaas in veel gevallen erg klein, iedereen een eigen koelkast is dus niet altijd gewenst. De gemeenschappelijke keukens zijn vaak wel groot genoeg om een koelkast neer te zetten, maar om nou met je 8 huisgenoten 8 koelkasten in 1 keuken te stoppen is wel een beetje te veel van het goede. Zie daar: de koelvriescombinatie!
Waar moet ik nou op letten als ik voor mijn huis een koelvriescombinatie wil bestellen?
Energiezuinigheid
Koelen en vriezen zijn de grootste energievreters van het huis. 21% van de energie die verbruikt wordt gaat in een normaal huishouden op aan koelen en vriezen. Met bijvoorbeeld 8 mensen in huis (en dus ook 8 koelkasten) kan dit percentage nog eens verder oplopen. Daarom is het (ook voor jullie portemonnee) belangrijk om een energiezuinig apparaat te nemen die je kan delen met je huisgenoot. Bij SmartStudentDeals.nl is het duidelijk, de Bosch koelvriescombinatie is het meest energie zuinig!
Mocht je twijfelen tussen het kopen van een tweedehands koelvriescombinatie en het huren van een nieuwe koelvriescombinatie bij SmartStudentDeals.nl, hieronder vind je een overzicht met de mogelijke besparing op je energiekosten per jaar.
Hoeveel liter vries en koelinhoud hebben we nodig?
Wanneer je geen grote voorraad in huis hebt, heb je voor 1 persoon ongeveer 15 tot 20 liter vriesinhoud nodig (groenten, diepvriesproducten, brood en vlees). Wat betreft het koelgedeelte heb je ongeveer 50 liter voor 1 persoon nodig (frisdrank, bier, zuivelproducten, vleeswaren en eventueel kliekjes die je van je moeder hebt meegekregen). Woon je zoals in ons vorige voorbeeld met 8 personen in huis, dan raden wij je aan om twee koelvriescombinaties van Bosch te nemen (215 liter koel, 94 liter vries per stuk). Woon je met zijn 6-en in huis, dan kan je ook 1 koelvriescombinatie en 1 tafelmodel koelkast aanschaffen.
Heeft Bosch de enige goede koelvriescombi?
Zoals alle apparaten op deze website, is er een combinatie gemaakt van betaalbare en kwalitatief goede apparaten. Je wilt niet een apparaat in huis dat na een half jaar gebruik alweer half uit elkaar valt, maar je wilt ook niet teveel betalen. Een iets goedkopere oplossing is dan de Zanussi koelvriescombi. Deze is een stukje goedkoper maar kwalitatief wel in orde. Hij is alleen een stuk minder energiezuinig dan de Bosch en ziet er wat minder gelikt uit.
Tip: de bierkoelkast!
Eigenlijk zou elk studentenhuis dit moeten hebben, een gezamenlijke bierkoelkast. Hoe gaat dit in zijn werk?
1. Je neemt 1 gezamenlijke koelkast in huis, speciaal voor alleen bier.
2. Je betaalt samen met iedereen die mee wil doen 2 kratjes bier, deze zet je op de gezamenlijke rekening (wiebetaaltwat.nl).
3. Je hangt een lijst op met iedereen die in het huis woont. Deze bestaat uit 24 vakjes per rij en 4 grote vakjes op het eind.
4. Elke keer als je een biertje pakt, streep je 1 vakje door bij jouw naam.
5. Heb je 1 rij met 24 streepjes vol, koop dan 2 kratjes bier en streep 2 grote vakjes op het eind af. Heb je vervolgens weer een rij vol, koop dan 1 kratje extra (zodat je altijd voorraad hebt).
6. Als iedereen eerlijk is en consequent afstreept, is er altijd bier in huis! Zie een voorbeeld van een bierlijst onderaan de pagina. Tip: hang een pen met een touwtje aan de koelkast!
Waarom kopen als je ook kan huren als student?
- De maandelijkse kosten (die al niet hoog zijn) kan je tussen al je huisgenoten delen, gaat er iemand uit huis? Dan neemt de volgende het gewoon over.
- Je hebt altijd een nieuw A-Merk apparaat in huis die je ook nog eens om mag ruilen aan het eind van de huurperiode voor weer het nieuwste model.
- Energiebesparing is in een studentenhuis wel fijn, je wil niet met tweedehands apparaten zitten die aan het eind van het jaar weer een fixe bijbetaling van je servicekosten met zich meebrengt. Om nog maar te zwijgen over de reparaties die er uiteindelijk toch moeten komen en kunnen oplopen tot € 200,-.
- Geen gedoe over van wie het apparaat is, hij is namelijk van jullie allemaal.
- Reparaties en onderhoud is altijd gratis, ook worden er geen voorrij kosten berekend. Je weet dus waar je aan toe bent, namelijk 1 vast bedrag per maand.
- Mocht de koelkast ter plekke niet gerepareerd kunnen worden, dan wordt er een vervangend apparaat geplaatst zodat je wel gewoon door kan blijven wassen.
Status bierlijst:
Totaal gekocht: 10 kratjes (240 bier)
Gedronken: 6 kratjes (144 ) + 61 onvolledige = 205 biertjes
Voorraad: 35 biertjes!
Tip: Bram op zijn donder geven, die loopt een kratje achter.
Download hier een lege bierlijst en hang het op jullie koelkast