Korting op je verzekering: 5 tips om te besparen

korting op je verzekering

Laten we het eens over verzekeringen hebben. Of beter gezegd: hoe jij op je verzekeringen kunt besparen. Betaal je niet te veel? En is zo een studentenverzekering eigenlijk interessant voor je? Tijd voor wat handige tips waarmee jij kunt besparen op je verzekeringen.

Tip 1: Ga niet direct voor de premiekorting!

Alles bij 1 verzekeraar is het voordeligst? Dat is een fabeltje! Verzekeraars geven vaak korting als jij meerdere verzekeringen bij hen onderbrengt. In de meeste gevallen maakt de verzekeraar de ene verzekering echter duurder en de andere goedkoper. Zo kan een woonverzekering heel goedkoop zijn, maar een aansprakelijkheidsverzekering weer duur. Vergelijk daarom dus apart polissen bij verschillende verzekeraars om het beste aanbod te krijgen. Check daarnaast ook er een studentenkorting voor de verzekering is.

Tip 2: verzekeringen vergelijken, elk jaar weer

Elk jaar wordt er weer een nieuw tarief afgesproken voor de polissen. De verzekering die je nu hebt kan dit jaar het goedkoopste zijn, maar dat hoeft voor volgend jaar dus niet zo te zijn. Check daarom jaarlijks hoe je verzekering staat t.o.v. alle verzekeraars. Het is een goede gewoonte als je jezelf aanleert om dit elk jaar opnieuw te doen.

Tip 3: betaal je jaarlijkse premie in één keer

Een korting op je verzekering? Dat kan soms door je jaarpremie in één keer te betalen. Bij sommige verzekeraars heb je deze optie, waardoor je bijvoorbeeld tientallen euro’s bespaart op je zorgverzekering.  Check dit daarom altijd even.

Tip 4: Zeg je overbodige of dubbele dekkingen op

Bij een dubbele dekking heb je meerdere polissen die hetzelfde risico dekken. Zo kun je bijvoorbeeld via een reisverzekering jezelf verzekeren voor medische kosten in het buitenland, terwijl je zorgverzekering dit vaak ook al dekt. Zonde van je geld dus. Check daarom de polisvoorwaarden van verschillende verzekeringen en check waar je al voor verzekerd bent.

Tip 5: de speciale studentenverzekering

Een andere optie voor korting op je verzekering is een studentenverzekering. Zoals de naam al zegt zijn deze verzekeringen speciaal voor studenten en dekken ze voornamelijk zaken waar je als student mee te maken hebt. Hierbij ben je niet onnodig verzekerd voor zaken waar je pas later mee te maken krijgt, waardoor je een soort studentenkorting op je verzekering krijgt. Handig toch?

Meer bespaartips voor studenten

Zoals je kunt lezen moet je jaarlijks even een check doen. Past de verzekeraar nog bij je, ben je niet dubbel verzekerd en verandert er komend jaar (n)iets in je situatie? Vragen die je goed moet beantwoorden. Spreek met jezelf af dat je een paar uur vrij maakt om je verzekering te vergelijken. Er zijn tegenwoordig verschillende websites die het vergelijken gemakkelijker maken. Handig zodat je weet wat je krijgt en wat je komend jaar gaat betalen. Zo is korting op je verzekering krijgen echt super gemakkelijk.

Tot zover deze tips om te besparen op je (studenten)verzekering. Meer handige weetjes en bespaartips voor studenten? Bekijk dan ook het SmartStudentDeals blog.