Tips voor een low budget studentenfeest

studentenfeest tips

Als student is het altijd leuk om een feestje te bezoeken. Ook het zelf geven van een feest is leuk, maar vaak veel moeite en te duur. Maar dat hoeft dus niet. Benieuwd hoe je goedkoop een feest kunt organiseren? Bekijk dan onze 5 tips om eenvoudig een geslaagd low budget studentenfeest te organiseren.

Tip 1: de uitnodiging

Om een geslaagd feest aan te kondigen is er een mooie uitnodiging nodig die mensen trekt. Trek dus je (of iemand met) photoshop skills tevoorschijn en maak een vette uitnodiging. Done? Bespaar jezelf dan een hoop tijd en moeite door hem via een app groep of mail te versturen. Een andere optie is om  een eigen facebookpagina voor je feestje aan te maken. Let wel even op dat je het niet een openbaar event maakt. Iets met Project X enz.

Tip 2: de locatie

30 man op je studentenkamer van 12m2 is misschien iets te gezellig. Maar een goede locatie regelen is vaak veel werk én duur als je iets huurt. Kijk daarom eens rond of er iemand in een party proof studentenhuis woont om goedkoop te feesten. Je kunt het feest natuurlijk ook bij je ouders organiseren. Maar zorg dan wel dat je alle waardevolle spullen even weghaalt. En je ouders weg zijn natuurlijk. Je wilt tenslotte niet dat je moeder uitgebreid alle kinderverhalen aan je crush zit te vertellen.

Tip 3: de muziek

Muziek is een van de belangrijkste aspecten op een mooi feestje. Het liefste heb je een goede DJ, maar ja: DUUR. Dus mocht je een goede DJ kennen, dan is het altijd de moeite waard om hem of haar te vragen om te draaien. Al kan je zelf ook simpel de DJ uithangen door een vette Spotify playlist te maken. Pas wel even op dat niet iedereen zijn eigen muziek er tussen propt. En natuurlijk dat je een goed audio systeem hebt staan.

Tip 4: zorg voor activiteiten

Iedereen vind het leuk om een spelletje te doen op feestjes. De bekendste spellen zijn Stef Stuntpiloot, Mexen en kamelenrace. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer spellen. Handig is dat je met een stok kaarten en een setje dobbelstenen de meeste spellen wel kunt spelen. Vooral Kingsen is een populair (drank)spel. Wel even zorgen dat je koelkast goed gevuld is.

Tip 5: drank

Op studentenfeestjes wordt aardig wat gezopen. Dat weet iedereen. Duur geintje dus om voor iedereen drank te kopen. En moeilijk, want iedereen heeft een andere smaak. De oplossing? Een Bring Your Own Booze feestje waarbij iedereen zijn/ haar eigen drank meeneemt. Ga je toch alles zelf in huis halen? Check dan even welke supermarkten een aanbieding hebben. Dit scheelt je serieus heel wat geld.

Meer handige tips voor studenten

Tot zover de tips om een goedkoop feest te organiseren. Want zeg nou eerlijk; wie houdt er niet van een goed feestje op zijn tijd? Wil je meer handige tips voor een leuker studentenleven? Hou dan regelmatig ons studenten blog in de gaten voor praktische tips over studeren, geld besparen en andere handige dingen voor een leuker studentenleven.