5 lifehacks die jouw (studenten)leven gemakkelijker maken

Lifehacks zijn eenvoudige oplossingen voor ietwat vervelende problemen of gewoon handigheidjes. Als student zal je vast wel eens gedacht hebben; kan dit niet makkelijker? Wij hebben 5 originele lifehacks voor jou op een rij gezet die je studentenleven een stuk gemakkelijker maken!

Wat zijn lifehacks?

Tegenwoordig wordt de term lifehack onjuist gebruikt voor tips en weetjes. Of je denkt bij de term wellicht aan een hacker, maar dat heeft er ook niets mee te maken. Life staat voor leven en hack voor een slimme, praktische en meestal niet gebruikelijke oplossing. Samen dus een benaming voor een slimme oplossing waardoor jouw leven een stuk gemakkelijker wordt. Gebruik bijvoorbeeld spaghetti voor het aansteken van kaarsen en je brandt je handen nooit meer.

Lifehack voor pizza opwarmen

Beroemd en berucht onder studenten, soms wel meerdere keren per week: de pizza. En een pizza kun je ook nog eens goed bewaren en later opwarmen. Dit kun je natuurlijk in de oven doen, maar dat duurt erg lang. Voordat de oven opgewarmd is en jouw pizza afgebakken is, ben je minstens 10 minuten bezig. Hoe los je dit op?

Nou zo: stop je pizza gewoon in de magnetron met een beker water ernaast en je pizza wordt net zo lekker als uit de oven. Dit kun je overigens ook met heel veel andere soorten eten doen!

Lifehack voor koffie zonder koffiezetapparaat

Koffiezetapparaat kapot of simpelweg geen zin of budget om er een te kopen? Dan is dit de oplossing voor jou! Het enige wat je nodig hebt is een elastiekje, een plastic of kartonnen beker en een koffiefilter/doekje. Knip de onderkant van de beker weg en hang hier het doekje in die je om de buitenranden met een elastiek vast maakt. Leg deze  vervolgens bovenop je koffiemok, schep koffiepoeder in het doekje en giet er langzaam heet water bovenop. Binnen een paar minuutjes heb je de lekkerste koffie.

Lifehack voor koken zonder pan

Als je graag noedels, pasta of knakworstjes klaar wilt maken heb je helemaal geen pan nodig. Je kunt je eten heel eenvoudig klaarmaken in de koffiekan. Vul de kan met water, doe er het eten in en zet deze aan. Het duurt wel iets langer dan koken maar je bespaart jezelf ontzettend veel moeite. Zelfs een eitje koken als je s ’ochtends wakker wordt, is geen enkel probleem meer.

Lifehack om je waardevolle bezittingen te beschermen

Een lekker dagje naar het strand, een avondje sporten of uitgaan. Super leuk, maar het is bijna onmogelijk om je waardevolle spullen veilig op te bergen. Wat kun je hieraan doen? Heel simpel. Zoek een lege fles zonnebrand, shampoo of andere fles met een grote ingang et voilà. Hier kan je al je waardevolle spullen in doen zonder dat iemand het ziet!

Lifehack om razendsnel je drank te koelen

Tot slot hebben wij nog één lifehack voor je. Ideaal als je een spontaan huisfeest of gewoon een avondje met vrienden hebt en je geen drinken koud hebt staan. Wat je doet: wikkel een krant om het drinken dat jij wilt koelen en stop deze een paar minuten in de vriezer. Je drank is dan binnen no-time super koud. Handig!

Tot zover onze lifehacks. Heb jij zelf nog super handige studenten lifehacks? Deel ze dan met ons en kijk eens verder op ons blog voor meer tips om je studentenleven door te komen.