Virussen tegengaan op je laptop/computer

Virussen tegengaan op je laptop/computer

Je bent lekker een filmpje aan het kijken, of hard aan het werk op je laptop en ineens krijg je een virus melding. Klinkt voor de meeste mensen als een nachtmerrie, hoe voorkom je dit nou? Het voorkomen van virussen is niet moeilijk, maar je moet maar net even weten hoe je het doet. Dit is precies waar deze blog over zal gaan!

Wat is een virus?

Maar eerst, wat is een computervirus nou? Bijna iedereen is wel bekend met de term, maar weet je ook wat het is? We gaan het simpel proberen uit te leggen. Een computervirus is een programma of een stukje code wat ontworpen is om je laptop of computer te beschadigen. Dit gebeurt door de systeembestanden aan te tasten, gegevens te vernietigen of op een andere manier voor overlast te zorgen. De virussen worden ongevraagd op je laptop/computer geïnstalleerd, vaak via online dataverkeer. Als het virus eenmaal op je apparaat zit, gaat het zijn taak uitvoeren Dit kan voor jou ongemerkt gebeuren, maar het kan ook je complete laptop plat leggen. Je kunt je laptop en/of je computer beschermen tegen virussen, en gelukkig is dit tegenwoordig helemaal niet moeilijk.

Wat zijn de symptomen van een computervirus?

De makkelijkste manier om te checken of je een virus op je apparaat hebt is door een virusscanner op je laptop/computer te installeren. Als je dit nou niet hebt, zul je zelf kleine signalen moeten oppikken. Als je laptop uit het niets heel traag wordt, of heel langzaam is met opstarten heb je kans dat je een virus hebt. Niet gelijk in de stress raken. Er zijn heel erg veel redenen waarom een laptop of computer wat langzamer werkt dan eerst. De leeftijd van je apparaat speelt hier bijvoorbeeld een hele grote rol in. Websites die er anders uit zien of onbekende programma’s in je startmenu zijn wat duidelijkere tekens van een virus op je laptop/computer.

Hoe ga je een computervirus tegen?

Een goede virusscanner zorgt voor een doorlopende beveiliging van jouw apparaat en zal ook ingrijpen wanneer een virus actief dreigt te worden. De scanner zal jou een duidelijk signaal geven als alles niet helemaal lekker gaat, en hij zal je vragen of het virus apart moet worden gezet of gelijk moet worden vernietigd. Er bestaan zogenaamde ‘rescue cd’s’, hier staat een virusscanner op die erg effectief is. Zulke cd’s zullen gelijk alle virussen van je apparaat verwijderen.

Laptop huren bij Skala.nl

Een laptop kopen is een grote investering, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een laptop huren van topmerken zoals HP & Acer. Op de laptops die Skala.nl verhuurt zit een professionele virusscanner, zo weet je dus zeker dat je veilig het internet op kan. Als je contract getekend is komen onze monteurs de laptop gratis bij jou thuis bezorgen en installeren. Daarnaast heb je doordeweeks onbeperkt hulp op afstand waarbij je terecht kan met al je vragen over de laptop. Mocht het nodig zijn kunnen wij de laptop op afstand overnemen, waarbij we jouw probleem gratis op afstand kunnen oplossen.

Nieuwsgierig geworden naar ons huuraanbod van laptops? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.