Samsung weetjes!

Samsung weetjes!

Iedereen kent het merk wel, Samsung! Of je nou fan bent of niet, je kunt niet ontkennen dat het één van de grootste technologiebedrijven van het moment is. We hebben al eerder de geschiedenis van Samsung besproken, dus mocht je daar geïnteresseerd in zijn neem dan zeker een kijkje! Deze blog zal gaan over verschillende weetjes over het merk Samsung, er staan veel verrassende dingen in, dus laten we snel beginnen.

Wat betekent Samsung?

Samsung betekent ‘3 sterren’. De oprichter van Samsung, Lee Byung-Chull, was de zoon van een rijke ondernemersfamilie in Zuid-Korea. Met de naam 3 sterren ambieert hij dat zijn bedrijf even groot en oneindig wordt als de sterren en het heelal.

Wat maakt Samsung allemaal?

Samsung heeft een gigantisch assortiment. Bij ons is het bedrijf natuurlijk bekend om haar smartphones, tv’s en andere huishoudelijke apparaten, maar Samsung is van alle markten thuis. Samsung produceert ook graafmachines, schepen en zelfs tanks voor het Zuid-Koreaanse leger. Ook de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld in Dubai, is deels door Samsung gemaakt!

Samsung telefoons in de brand?

De groei van Samsung ging niet zonder slag of stoot. In oktober van 2016 moest de productie van de Note 7 smartphone noodgedwongen stopgezet worden. Het toestel, wat in augustus dat jaar gelanceerd werd, had serieuze problemen met de batterij waardoor het toestel spontaan in de brand kon vliegen. Door deze reden hebben Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten toen besloten om de Note 7 te bannen uit alle vluchten. Samsung verloor door dit incident miljarden en moet 3 miljoen toestellen terugroepen. De Note 7 is uiteindelijk nooit verkocht in Nederland, gelukkig maar!

Hoe is Samsung zo groot geworden?

Bijna iedereen herinnert zich de virale selfie van Ellen DeGeneres wel. Tijdens de Oscars van 2014 maakte zij een selfie met verschillende Hollywoordsterren, de selfie ging helemaal viraal en werd op Twitter meer dan 3 miljoen keer gedeeld. Wat veel mensen niet weten, is dat dit een marketingcampagne was van Samsung. Ellen heeft 3 miljoen dollar gekregen voor deze selfie, ze heeft dit uiteindelijk geschonken aan twee goede doelen.

Samsung producten huren?

Ben jij na het lezen van deze blog nou geïnteresseerd geworden in Samsung producten? Bij Skala bieden we een ruim assortiment aan onder andere Samsung producten. Nieuwe tv nodig? Of is je wasmachine net kapotgegaan? Bij Skala kun je huishoudelijke producten huren. Bij Skala huur je eenvoudig en voordelig de beste producten van topmerken als Samsung, hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Skala biedt een Samsung assortiment bestaande uit televisies, soundbars, wasmachines, drogers en koelvriescombi’s. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Interesse in andere merken dan Samsung? We bieden ook andere topmerken als Bosch, Apple, Acer en LG! Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!