Run op energiezuinig witgoed

Run op energiezuinig witgoed

De energieprijzen stijgen door het dak tegenwoordig en we hebben helaas allemaal last van een hoge energierekening. Als gevolg hiervan gaan steeds meer mensen energiezuinig witgoed aanschaffen. In deze blog gaan we hier niet alleen meer informatie over geven, maar geven we ook de zuinigste opties van witgoed bij Skala en geven we energiebesparende tips! Lees vooral verder als je hier meer over wilt leren.

Steeds meer mensen halen zuinig witgoed in huis

Steeds meer Nederlanders die online op zoek zijn naar nieuw witgoed letten op het energielabel. We kunnen er tegenwoordig namelijk niet meer omheen; de energieprijzen lijken wel hoger dan ooit! Volgens de vergelijkingssite Slimster filteren tegenwoordig 1 op 7 mensen op energielabel wanneer zij zoeken naar nieuw witgoed. Een jaar geleden was dit slechts 1 op 20! Dit is een stijging van 181%. Voor de stijgende energieprijzen werd het meeste gefilterd op merk, prijs, type en afmetingen. Met name bij koelkasten en vriezers is de meest gebruikte filter tegenwoordig het energielabel. 1 op de 5 Nederlanders die online op zoek is naar een nieuwe vriezer filter op energielabel. Bovendien is het aantal Nederlanders dat speciale pagina’s over energiezuinige koelkasten bekijkt met meer dan 350 procent toegenomen. Ook bij wasmachines is dit aantal flink gestegen, dit is namelijk bijna verdrievoudigd.

Het zuinige witgoed van Skala

Skala heeft een ruim assortiment aan witgoed wat gehuurd kan worden. Ook op de Skala website kun je filteren op energielabels. Wil je nou meer leren over de verschillende energie labels en wat deze allemaal betekenen? Lees dan vooral de blog die we hier een tijdje geleden over hebben geschreven. Skala heeft een ruim assortiment aan witgoed met energielabel A, dit is het zuinigste label. Dit assortiment bestaat uit wasmachines, drogers, koelkasten en ook fornuizen.

Tips om energie te besparen

Er zijn natuurlijk erg veel logische tips om energie te besparen, zoals je apparaten niet op stand-by laten staan. Echter hebben we voor deze blog gekozen om wat minder algemeen bekende tips te delen.

  • De eerste is iets waar veel mensen niet snel aan denken. Het gaat hier om een huishoudelijke taak die eens in de zoveel tijd moet gebeuren: het ontdooien van een vriezer. Na een bepaalde tijd ontstaat er ijsafzetting in de vriezer, waardoor deze harder moet werken. Het is slim om de vriezer 1x per jaar te laten ontdooien. Zo bespaar je een hoop energie!
  • Een andere tip gaat over verlichting. Vervang al je oude gloeilampen door ledlampen. Wanneer je uitgaat van 10 lampen, zijn de stroomkosten voor gloeilampen ongeveer 145 euro per jaar, voor ledlampen maar 15 euro per jaar. Een flink verschil, de investering in slimme verlichting is dus zeker de moeite waard.
  • Laat apparaten zoals een laptop niet continu opladen aan een lader. Zo gebruik je meer stroom dan nodig en dit is ook niet goed voor de accu.
  • Haal laders uit het stopcontact wanneer je deze niet gebruikt, zoals bijvoorbeeld van telefoons. Zelfs wanneer een telefoon niet aangesloten is verbruikt een lader stroom.
  • Voorkom energieverlies tijdens het koken, door een deksel op de pan te laten. Kies daarnaast bij het koken altijd voor een pit die bij de pan past en niet standaard de grootste.

Energiezuinig witgoed huren?

Vergeet niet dat je bij Skala.nl voor een laag bedrag per maand, verschillende apparaten zoals een wasmachine, koelkast of droger kunt leasen. En al deze apparaten zijn ook nog eens zeer energiezuinig! Filter de apparaten tijdens het uitzoeken op het energielabel, zo weet je precies wat je in huis haalt. Zo ben jij ook in deze tijden verzekerd van de beste, zuinige apparatuur met 100% servicegarantie.