Goedkoop jouw studentenkamer inrichten

Goedkoop jouw studentenkamer inrichten

Het studentenjaar is weer begonnen! Iedere student wil zijn kamer zo leuk mogelijk inrichten, maar dat mag natuurlijk niet veel kosten. Zonde, want wat is er leuker dan met je vrienden samen gamen en tv kijken op je eigen kamer? Maar geen nood, met deze tips richt jij voor weinig geld je studentenkamer relaxt in.

Hoe richt ik goedkoop mijn studentenkamer in?

Als studenten zijn we allemaal verschillend, maar we willen wel allemaal een leuk ingerichte studentenkamer. Maar dan wel ingericht naar ons eigen inzicht.  Je wilt tenslotte een kamer in die grote studentenstad waarin jij je thuis voelt en met optimaal comfort! En het liefst groter en luxer dan de kamer van jouw vrienden uiteraard.

Jammer genoeg hebben wij studenten een belemmering waardoor je je kamer niet zo kan inrichten zoals je wilt. Want dat maandelijks budget is zo op. Ken je dat gevoel? Dat je televisie niet meer werkt, je bed nu echt aan vervanging toe is of je koelkast al tijden te klein is voor al jouw boodschappen? Zuur!

Vooral omdat ons karige budget al grotendeels op gaat aan huur en studiekosten. Dus de vraag is: hoe krijg jij als student dan toch je inrichting bij elkaar, zonder je hele maandelijkse budget er doorheen te jagen? We hebben 5 tips voor je om jouw studentenkamer zo goedkoop mogelijk in te richten!

Tip #1 Zoek het internet af

Weinig te besteden? Dan zijn er alsnog genoeg oplossingen om voor een klein bedrag de leukste inrichting te vinden. Een daarvan is het zoeken naar koopjes op het internet. Er wordt oneindig veel tweedehands elektronica, meubels en decoratie aangeboden op veel verschillende websites. Grote kans dat je hier iets leuks op de kop tikt voor verrassend weinig geld.

Tip #2 Zet je familie en kennissen in

Bijna iedereen kan wel wat missen in huis, denk bijvoorbeeld eens aan je ouders. Die hebben vast nog wel een aantal oude meubels op zolder staan! Opa en oma vast ook wel, maar of je dat in je kamer wilt zetten...Of misschien heeft een bekende wel een leuke oude kast staan die ze net vervangen hebben voor een nieuwe. Nieuw verfje er op en klaar is kees!

Tip #3 Gratis is altijd goed

Wist je dat er tegenwoordig veel gratis weggegeven wordt? En meestal ook nog van goede kwaliteit! Kijk bijvoorbeeld eens op Facebook bij gratis af te halen/ hier vind je vaak leuke dingen om je kamer mee in te richten en het is nog helemaal gratis ook! Geniaal! Op deze manier houd je iedere maand nog meer geld over om uit te geven aan de dingen die jij echt belangrijk (of gewoon leuk) vindt. Een biertje drinken met vrienden bijvoorbeeld of een stapavond met je vriendinnen.

Tip #4 Organiseer je eigen studentenfeest!

Misschien een rare tip om je studentenkamer goedkoop in te richten, maar wist je dat je veel geld kunt verdienen met het organiseren van een feest? Als elke vriend jou een bijdrage geeft voor het feest zit jouw spaarpot aan het einde van de avond weer goed vol! Zo verdien jij je inrichting bij elkaar door te feesten!

Tip: bekijk ook onze tips om een huisfeest te organiseren.

Tip #5 Spullen voor je studentenkamer huren in plaats van kopen

Wist je dat huren de uitkomst is voor iedere student die liever een avondje gaat stappen dan een maand lang thuis op de bank zit voor het kopen van die mooie TV? Zo huur je eenvoudig bijvoorbeeld een koelkast, wasmachinetv of laptop voor je studentenkamer voor belachelijk weinig geld. En woon je samen met meerdere studenten? Dan kun je de kosten ook nog eens delen. Ideaal! Op onze website vind je alle informatie over bijvoorbeeld een laptop of tv leasen! 

Bekijk de apparatuur van Smart Student Deals→

Zo houd je opeens geld over aan het einde van de maand. Maar goed, dat krijg je vast wel op aan andere dingen. Ik hoop dat je hierbij nuttige tips hebt ontvangen met betrekking tot het inrichten van jou studentenkamer.

Benieuwd naar onze andere blogs, vind ze dan hier!