5 tips om als student snel, gemakkelijk én gezond te eten

5 tips om als student snel, gemakkelijk én gezond te eten

Als student houd je er een niet alledaags leven op na. Hoewel je per week maar een paar contacturen hebt, moet je hard studeren om je diploma te halen. Daarnaast heb je nog een bijbaantje om wat extra geld te verdienen én je wilt nog tijd overhouden voor die gezellige stapavondjes met je vrienden en medestudenten. Een druk leven waarbij je niet altijd zin en tijd hebt om te koken. Gelukkig hebben wij de oplossing. Wil jij weten hoe je snel, makkelijk en gezond kunt eten? Dan staan hier 5 tips om jou daarmee te helpen.

Tip #1 Hou het simpel

Zoals Bruce Lee ooit eens zei: Simplicity is the Key to Brilliance. Kortom, kies voor simpele en snelle gerechten. Op internet vind je ontzettend veel gezonde recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Bovendien zijn ze ook nog eens geschikt voor de portemonnee van een student. Voor goede recepten is het dus gewoon een kwestie van even googelen. Kijk voordat je aan de slag gaat wel eerst even of je de juiste keukengerei en apparatuur hebt. Keukengerei schaf je goedkoop aan bij de Action of Hema. Een fornuis is echter een stuk duurder. Als je toch een fornuis wilt, dan is er een fornuis huren een goede oplossing.

Tip #2 Gezond bestellen

Als je laat thuis komt van school of van je werk, is het heel verleidelijk om even snel wat eten te bestellen. Vaak kies je dan voor een pizzaatje of een ongezonde snack. Maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer, want bestellen hoeft niet per se ongezond te zijn. Er zijn talloze apps waarmee je snel gezond eten kunt bestellen. Browse maar eens door de appstore, dan zie je hoe gemakkelijk het is om gezond eten te bestellen.  

Tip #3 Lichte maaltijden en gezonde tussendoortjes

Eet de hele dag door lichte maaltijden en gezonde tussendoortjes. Deze verteren gemakkelijk en je stilt op die manier het hongergevoel. Zelf je eten klaar maken is natuurlijk het beste en lichte maaltijden heb je zo bereid. Maar houd er wel rekening mee dat zelf eten maken voor veel afwas zorgt. Als je geen vaatwasser hebt, dan is het afwassen soms een drama. Heb je er weleens aan gedacht om een vaatwasser te huren? Super handig. Natuurlijk kun je de gezonde tussendoortjes ook gewoon kopen. Niet alleen natuurwinkels, maar ook supermarkten zoals de Albert Heijn verkopen veel gezonde tussendoortjes. En aangezien je op bijna elke staathoek een Albert Heijn ziet, kun je hier heel gemakkelijk een gezond tussendoortje halen.

Tip #4 No smoothies, but salades

Smoothies zijn erg populair, omdat ze zo gezond lijken. Je kunt ze bijna overal halen en bijna iedereen heeft wel een blender thuis. Dit maakt het heel aantrekkelijk om smoothies in je dieet op te nemen. Maar zijn smoothies wel zo gezond? Als je een smoothie maakt met een blender of een juicer worden de voedingsstoffen niet goed behouden. Vitaminen, mineralen en vezels gaan verloren.

Om de voedingsstoffen te behouden is het veel beter om een salade te eten. Salades bevatten ingrediënten waarbij de voedingsstoffen onaangetast blijven. Alle gezonde voedingsstoffen krijg je dus binnen als je een salade eet. Net als een smoothie zijn salades eenvoudig te maken of te kopen. 

Tip #5 Voedingsdagboek

Om te bepalen of je wel goed en gezond eet is het verstandig om in de gaten te houden wat je eet. Hou daarom een voedingsdagboek bij. Dit zorgt ervoor dat je weet of je wel of niet goed bezig bent. Je kunt zo verstandig bepalen of je wel of geen extra tussendoortje neemt. Ook hiervoor zijn er veel handige applicaties in de appstore die je hierbij kunnen helpen.  

Meer handige tips om zonder al te veel problemen het studentenleven door te komen? Hou dan ook zeker ons SmartStudentDeals blog in de gaten.