Herken jij deze 5 vervelende typen huisgenoten?

Herken jij deze 5 vervelende typen huisgenoten?

Op kamers gaan is leuk, maar je komt ongetwijfeld wel een huisgenoot tegen die je ontzettend irriteert. Je kunt deze persoon gewoon niet uitstaan. Maar wees gerust, je bent niet de enige. Elk studentenhuis heeft namelijk wel zijn eigen ‘wandelende irritatiefactor’. Wij hebben de meest voorkomende irritante typen huisgenoten op een rij gezet.

De Miss Piggy onder de studenten

Net als Miss Piggy zijn deze huisgenoten ontzettend irritant en kunnen ze hun mond niet houden. Zo’n huisgenoot is gewoonweg ontzettend luidruchtig met alles wat hij/zij doet. Altijd staat die muziek weer zo hard of staan ze zo ongeveer schreeuwend te bellen. Kortom, deze huisgenoten kunnen niet stil zijn.

En nog irritanter: als je met iemand aan het praten bent, praten ze er gewoon overheen. Het is zelfs zo erg dat je overweegt om oordoppen te kopen. Er iets van zeggen helpt ook niets. Meestal is het even stil, maar daarna gaat het lawaai weer door. Deze persoon is van nature gewoon luidruchtig wat hem/haar ontzettend irritant maakt. Echt een Miss Piggy dus!

Dagobert Duck

Ken je Dagobert Duck nog? De enorme vrek die alleen maar bezig is met geld? Nou, die vind je dus ook bijna standaard in een studentenhuis. Deze mensen zijn ongelofelijk gierig en willen niets betalen. Net als Dagobert Duck dus. Als jullie uitgaan wil hij/zij het liefst niet voor drankjes betalen. En trakteren? Daar hebben ze nog nooit van gehoord. En als jullie uitgaan en een potje leggen, dan is deze huisgenoot degene die het minst inlegt.

Maar ook bij de boodschappen komen ze aanzetten met alleen maar het goedkoopste van het goedkoopste. En is het niet absoluut noodzakelijk? Dan kun je ernaar fluiten. Dit gedrag kan erg vervelend zijn op bepaalde momenten. Zeker als de rest wel gewoon fatsoenlijke spullen kopen. En een avondje gezellig samen eten wordt zo ook een stuk minder gezellig. Goedkoop is duurkoop zullen we maar zeggen.

Zo blut als George Costanza

Er zijn mensen die niks willen uitgeven, maar er zijn ook mensen die altijd blut lijken of ook echt zijn. Ze vragen altijd of ze iets kunnen lenen, maar terugbetalen gebeurt altijd te laat of zelfs niet! Hoe kan deze persoon eigenlijk op kamers gaan? Maar goed, zelfs als hij/zij wel geld heeft, kun je nog geen 5 euro lenen. Als je ooit Seinfeld hebt gezien, lijkt dit gedrag behoorlijk op George Costanza. Hij is dan ook HET archetype voor mensen die nooit geld hebben.  Irritant!

De Samantha Jones

Bijna elk weekend hoor of zie je ’s ochtends iemand vertrekken. Samantha Jones van The Sex And The City zou er trots op zijn. Elke keer is het ook iemand anders. Het is toch altijd weer awkward als je weer een verovering in de hal tegenkomt. Je hebt natuurlijk geen behoefte om elke keer iemand tegen te komen die de ‘Walk of Shame’ doet. Om over het nachtelijke lawaai nog maar te zwijgen...

Van Wilder!

Een feestje is leuk, maar deze huisgenoot maakt het wel erg bont. Soms na een lange en zware schoolweek wil je gewoon helemaal niemand zien en gewoon chillen. Maar reken er maar op dat dat niet kan niet aangezien deze huisgenoot wéér een feestje viert. Echt een gevalletje van een ‘Van Wilder’, altijd maar feesten. Daar gaat je welverdiende chill moment.  

Tips voor een leuker studentenleven

Meer handige tips over op kamers gaan, leven in een studentenhuis of bespaartips voor een leuker studentenleven? Bekijk dan zeker het SmartStudentDeals blog in de gaten en check ook eens onze stapeldeals