6 type huisgenoten – welke (vervelende) huisgenoot herken jij in je studentenhuis?

6 type huisgenoten – welke (vervelende) huisgenoot herken jij in je studentenhuis?

Studenten in een studentenhuis kennen het wel; de één heeft alleen maar leuke huisgenoten en de ander heeft alleen maar de irritantste figuren op aarde rondlopen. In deze blog bespreken we verschillende soorten huisgenoten die jij als uitwonende student op kamers vast kent.

De vervelende huisgenoot

De meeste uitwonende studenten kennen het wel, die ene vervelende huisgenoot waar je eigenlijk niets mee kunt? Hieronder een aantal typisch personen die zeker als vervelende huisgenoot kunnen worden ervaren.

#1 De plunderaar

Op het gebied van vervelend zijn heb je verschillende types. Zo heb je huisgenoten die enkel aan zichzelf denken door zonder ook maar enig overleg de koelkast te plunderen. Elke keer opnieuw. Sta je daar weer voor een lege koelkast of waarin net dat ene ingrediënt voor je diner ontbreekt.

#2 De zeur

Een andere type huisgenoot binnen deze categorie is, de huisgenoot die continu blijft zeuren dat jij overal een rotzooi van maakt. Daar word je toch moe van? Ben je eindelijk af van je zeurende ouders, tref je een zeurende huisgenoot die altijd wel iets te klagen heeft #getalife

#3 De gier

Over zeuren gesproken, dit ken je vast: een huisgenoot stelt zich continu zo op dat hij of zij nergens voor hoeft te betalen. Maar als er dan bier of wijn gehaald is, staan ze opeens vooraan in de rij. Elk studentenhuis heeft een gier in zijn of haar studentenwoning zitten die van profiteren van anderen een Olympische sport maakt.

Gelukkig hebben we ook nog… Fijne huisgenoten!

In tegensteling tot de bovengenoemde kamergenoten, zijn er ook nog enkele huisgenoten die juist superchill zijn. Misschien herken je de volgende wel.

#1 De moederfiguur

Elk studentenhuis heeft wel één huisgenoot die ontbijt voor iedereen maakt of naar de supermarkt gaat terwijl de rest de kater er nog uit probeert te slapen. Je kan je voorstellen dat niets zo fijn is als een lekker ontbijtje op bed van een van je huisgenoten na een wild avondje stappen. Of die aan komt zetten met een gezonde smoothie terwijl jij maximaal griep ligt te hebben. Een ander kenmerk: je kunt uitstekend met deze huisgenoot praten, ook over serieuze dingen. Fijn!

#2 De voorschieter

De meeste studenten hebben weinig te besteden. Toch zit er vaak een enkele student in het studentenhuis die extra gespekt wordt door de ouders of 4 verschillende studentenbaantjes heeft. Deze huisgenoot schiet altijd wel andere huisgenoten voor en is de moeilijkste niet. Risico is wel dat de plunderaar of aasgier hier misbruik van proberen te maken. Goed om op te letten dus.

#3 De gangmaker

Ken je dat, zo een huisgenoot die altijd goede vibes met zich meebrengt en elk feestje weet te kickstarten? Dat is dus de gangmaker. Kenmerken zijn oneindige energie, positieve instelling en extravert. Altijd fijn om in de buurt te hebben.

Ga jij voor het chillste studentenhuis?

Het leukste studentenhuis maak je samen met je huisgenoten. Mooi streven dus om te zorgen dat jij bij het type fijne huisgenoten hoort. En wil je nog meer tips voor een leuker studentenleven? Bekijk dan ook onze studentenblogs of check onze Smart Deals voor zeer strakke prijzen voor apparatuur voor jouw studentenhuis.