De beste laptop voor studenten? Zo kies je hem!

De beste laptop voor studenten? Zo kies je hem!

Als moderne student is een laptop een echte must. Je bent actief op social media, je moet thuis aan je projecten werken en op school heb je een laptop nodig om op te werken. Daarom is het belangrijk om een laptop te kiezen die perfect aansluit op jouw wensen als student. Maar wat is nou de beste laptop voor studenten? Wij helpen je om een goede keuze te maken. 

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een laptop?

Als student zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte laptop. Omdat je de laptop de hele dag mee moet sjouwen zijn de grootte en het gewicht natuurlijk erg belangrijk. Het kan dan wel zijn dat je een 1e jaar student bent, maar dat betekent niet dat je een brugklasser bent en met een te grote tas moet rondlopen. Een ander belangrijk aspect is de accu. Je maakt vaak lange dagen en hebt niet altijd de mogelijkheid om je laptop op te laden. Een goede accu die lang meegaat is daarom een echte must.

De juiste processor en opslagcapaciteit

Ben je een gamer en kun je niet stoppen met Dark Souls, GTA of Elder Scrolls? Dan is een goede processor onmisbaar. Maar ook voor verschillende studies, zoals ICT, engineering en design, mag een goede processor in de laptop niet ontbreken. Hierbij heb je namelijk veel zware programma’s nodig om belangrijke berekeningen uit te voeren.

En wat dacht je van een laptop met grote opslagcapaciteit? Om als student al je presentatiemateriaal en werkstukken op te slaan heb je wel een grote harddrive nodig. Je kunt dan tegenwoordig wel gebruik maken van een cloud service, maar het is altijd handig om een back-up te hebben. Zeker als je geen toegang tot internet hebt.

Belangrijke aspecten voor een laptop voor studenten. Daarnaast heb je natuurlijk ook je eigen wensen, zoals de kleur en extra features.

De keuze is reuze. Kies de beste laptop voor studenten

Er bestaan veel verschillende goede laptops voor studenten, de keuze is reuze. Er zijn veel verschillende merken en de kwaliteit kan erg verschillen. Het is daardoor soms lastig om een keuze te maken. Als je online gaat zoeken naar beoordelingen van de beste laptop merken vind je veel reviews. En allemaal verschillen ze weer van elkaar. Hieronder hebben we de top 5 laptop van drie verschillende websites op een rijtje gezet. Dit geeft een goede eerste indruk voor een goede keuze: 

  

De merken Dell, HP en Lenovo staan op alle drie de websites in de top 5. Ook Apple staat er twee keer in en doet het dus goed. Volgens de eerder genoemde websites zijn dit de beste laptop merken van 2017. Dit maakt jouw keuze misschien weer een stukje gemakkelijker.

Een laptop kopen of een laptop huren?

Nu weet je waar je op moet letten als je een laptop wilt aanschaffen en wat de beste merken zijn van 2017. Er zijn veel elektronica zaken waar je laptops kunt aanschaffen. Ook zijn er veel webshops die de laptops aanbieden. Vergelijk altijd goed de prijs en geleverde service voordat je zomaar ergens een laptop koopt.

Is een laptop voor jou te duur om in een keer aan te schaffen? Dan is een laptop huren ook een aantrekkelijke optie. Zo heb je direct een spiksplinternieuwe laptop tot je beschikking tegen een laag bedrag per maand. 

Meer handige tips om zonder al te veel problemen het studentenleven door te komen en/ of geld te besparen? Hou dan ook zeker ons SmartStudentDeals blog in de gaten.