De populairste vakantiebaantjes onder studenten

De populairste vakantiebaantjes onder studenten

Zie jij het ook wel zitten om deze vakantie een zakcentje bij te verdienen? Check dan dit artikel voor de populairste bijbanen voor studenten en ga op zoek naar het vakantiebaantje voordat alles op is.

Vakantie houden of vakantiebaantje?

De zomervakantie is als vanouds de meest geliefde periode onder studenten en scholieren. Twee maanden even niet denken aan dat project, die ellendige tentamens en school zelf. Tijd genoeg om te genieten van de zon, festivals en uitslapen. Maar ook een uitgelezen kans om bij te verdienen om je studentenleven te bekostigen of voor leuke nieuwe kleren en zwoele zomerfeestjes. Of om natuurlijk in 2 maanden je innerlijke rust terug te vinden na een jaar vol zwoegen met bloed zweet en tranen. Je kunt alle kanten op. Maar feit is dat deze periode volop vakantiewerk voor studenten te vinden is en je even lekker kunt cashen.

Werkgevers met de handen in het haar

In deze periode gaan ruim 10 miljoen Nederlands op vakantie. Vorig jaar zochten maar liefst 7,6 miljoen mensen een vakantiebestemming buiten Nederland op en 2,5 miljoen in het binnenland. Maar waar jij en ik uitkijken naar de vakantie, is het voor veel bedrijven een periode waarin personeelstekort aan de orde van de dag is. Veel vast personeel is tenslotte op vakantie en dus wordt de hulp van vakantiekrachten ingeschakeld. Veel bedrijven zijn intussen al begonnen met het werven van enthousiaste studenten en vakantiewerk onder jongeren is erg populair, dus zorg dat je niet te laat bent.

Het leukste vakantiewerk voor studenten

Ben jij op zoek naar een zomerbaan als student en ben je benieuwd wat het leukste en meest toegankelijke vakantiewerk voor studenten is? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Horeca

In de horeca is in de zomer altijd een grote vraag naar personeel. Want in dat zonnetje stromen de terrassen weer vol. Zeker aangezien iedereen toch meer tijd heeft. Als student is een (vakantie)baantje in de horeca zeker interessant. Je werktijden beginnen vaak pas in de middag, je kunt dus uitslapen én geld verdienen. Stap met je beste been uit bed en neem je stralende lach mee naar je werk want fooi is natuurlijk een leuke bijkomstigheid in deze branche. Hard werken wordt immers beloond.

Jongerenvakanties

Kun je niet wachten om naar het buitenland te gaan? Dan is een vakantiebaantje als reisorganisator of werken in een club of restaurant iets voor jou. Door de massale jaarlijkse volksverhuizing naar vooral Zuid-Europa zijn in vrijwel elk bekend vakantieoord wel Nederlandse eet- en uitgaansgelegenheden. Deze vakanties worden vaak georganiseerd door organisaties als Gogo, Beachmasters en Gofun. Je gaat aan de slag met een team vol enthousiaste jongeren waarbij werken en feesten vaak het thema is. Wees er snel bij want op dit soort baantjes loopt het standaard storm.

Chauffeurs

In de zomerperiode zijn er ook altijd voldoende pakketten en post die bezorgd moeten worden. Houd jij ervan om de weg op te gaan en van mensen die op je zitten te wachten? Dan is dit de ideale vakantie bijbaan voor jou. Je hebt uiteraard wel een rijbewijs en gevoel voor richting nodig.

 Winkels

Altijd al een commerciële drive gehad en is werken met mensen jouw ding? Dan is het werken in een winkel iets voor jou. Kledingwinkels, elektronicawinkels, supermarkten, bijna overal zijn vacatures. Begin je zoektocht op het internet of ga de stad in en informeer bij de winkels waar het jou tof lijkt om te werken.

Keuze genoeg dus als je deze zomer wilt bijverdienen met een vakantiebaantje zodat je eindelijk die ene computer of tv kunt kopen. Al kun je bij SmartStudentDeals natuurlijk ook gewoon een tv of laptop huren ;-) 

Van vakantiebaantje naar leuke baan voor de toekomst!

In bijna elke branche en bedrijf zijn wel tijdelijke werkkrachten nodig, de ideale mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen. En behalve een leuk salaris ben je dus gelijk bezig met je toekomst. Zo kun je erachter komen wat jij wel en niet leuk vindt en zal deze ervaring je zeker ten goede komen tijdens toekomstige sollicitaties. Wellicht houd je er ook iets leuks aan over voor na de vakantieperiode. Niet geschoten is namelijk altijd mis. Laat je dus van je beste kant zien deze zomer!

Meer handige tips voor studenten lezen? Kijk dan ook eens op het SmartStudentDeals blog.