Lenteschoonmaak? Check deze schoonmaaktips voor studentenhuizen

Lenteschoonmaak? Check deze schoonmaaktips voor studentenhuizen

Het is weer zo ver. De eerste zonnestralen van het jaar hebben we intussen al gezien. Binnenkort komt alles weer in bloei. Dus ook jouw studentenhuis. Met de lente in aantocht zet SmartStudentDeals.nl voor jou de beste tips op een rij om de grote schoonmaak voor jou en je huisgenoten zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Een goed begin is het halve werk

Maak gezamenlijk een to-do-list en schrijf deze ook op. Zorg er ook voor dat je dit met zijn allen doet zodat de taken eerlijk verdeeld zijn. Wie heeft er voorkeur voor welke taak? Vele handen maken immers licht werk. Spreek nog wel even in samenspraak af wanneer jullie dit gaan doen. Wanneer jullie een lijst hebben samengesteld van alle schoonmaak klusjes en wie welke klus op zich neemt, kunnen jullie aan de slag

Tijd om die zooi weg te gooien!

Waarschijnlijk voor het gemiddelde studentenhuis zeer herkenbaar: een overload aan spullen. Maar wat wordt nu echt door jullie gebruikt? De lenteschoonmaak is een mooi moment om de boel eens op te schonen en ongebruikte zooi weg te gooien. Een handige vuistregel hiervoor is dat wat je langer dan een jaar niet hebt gebruikt weggegooid kan worden. Wel even handig: gooi nooit iets weg zonder te overleggen.

Toilet schoonmaken in een handomdraai

De meeste gehate huishoudelijke taak is voor de meeste studenten het toilet schoonmaken. Gelukkig bestaat er ook iets als cola. Dit is namelijk niet alleen handig om te mixen met je lievelingsdrank, maar je kunt het ook nog eens gebruiken om vlekken in het toilet schoon te maken. Hoe handig is dat? Giet een blikje cola in een glas en schenk deze in het toilet of spray deze er in (afhankelijk waar er vlekken zichtbaar zijn). Laat dit minstens een uur zijn werk doen zodat de cola ondertussen de vlekken afbreekt. Dan nog even het toilet doorspoelen en klaar is kees.

Regelmatig vieze pannen?

Hebben jullie in je studentenhuis met regelmaat last van aangebrande of aangekoekte pannen? De oplossing is simpel. Doe een laagje azijn in je pan combineer dit eventueel met een laagje koud of warm water en laat dit een kwartiertje inweken. Het verwijderen van de substanties is nu een eitje.

De vaat doen

Het houdt nooit op en moet elke dag: de afwas. Of als je gelukt hebt slechts enkele keren in de week. Tegelijkertijd zijn er vrijwel geen studenten die de afwas een leuke klus vinden. De oplossing? Een vaatwasser huren! Bij SmartStudentDeals.nl leasen jullie voor de prijs van een biertje per maand per persoon al een nieuwe vaatwasser. Dat is te doen toch?

Baking soda

Nee, hiermee bedoelen we natuurlijk niet de context uit het liedje van O.T. Genasis. Baking soda is wel degelijk een handig hulpmiddel voor het huishouden en zeer multifunctioneel. Je kunt het onder andere gebruiken voor het schoonmaken van je keuken en auto, als vloerreiniger maar ook voor persoonlijke verzorging. In de Nederlandse supermarkt is dit niet te koop maar in veel toko’s en Aziatische supermarkten wel. Zeker de moeite waard om eens alle mogelijkheden te bekijken.

Met bovenstaande tips kun je zeker een start maken om jullie studentenhuis op te frissen want niets geeft zo’n heerlijk gevoel als in een fris huis thuiskomen, ook voor je visite ;).

Meer handige tips lezen? Check dan het Smart Student Deals blog en bekijk ook onze extra voordelige stapeldeals voor studenten.