Een (Goede) studentenfiets regelen? Hier moet je op letten

Een (Goede) studentenfiets regelen? Hier moet je op letten

Als student heb je het vaak niet breed, want ja het studentenleven is al duur genoeg. Je kamerhuur, studieboeken, eten en natuurlijk ook de drankjes in de kroeg; het moet allemaal betaald worden. Als vervoersmiddel is de fiets dan wel de beste optie voor de arme student. Maar, hoe kom je aan een perfecte en goedkope studentenfiets? Wij geven je wat tips.

Een nieuwe fiets? Zekerheid, maar duur

Je kunt natuurlijk een nieuwe fiets kopen bij een fietsendealer. Dan krijg je meteen garantie op de fiets. Het nadeel van een nieuwe fiets kopen is dat je al snel een paar honderd euro kwijt bent aan een fiets. Grote kans dat je die nu even niet kan missen, dus tijd voor goedkopere opties.

Een tweedehands stationsfiets

Wil je echt een goedkopen fiets kopen? tik dan een tweedehands fiets op de kop. Als je op marktplaats de zoek term 'stationsfiets' gebruikt kom je al heel ver. Naast marktplaats kan je natuurlijk ook op facebook kijken voor tweedehands fietsen.

Wel zitten er enkele risico's aan zo een tweedehands studentenfiets, je kan namelijk voor 50 euro een fiets hebben, maar als die na een maand weer aan vervanging toe is ben je uiteindelijk nog  duur uit.

Tips voor een goedkope studentenfiets

Gaan we natuurlijk niet doen. Daarom een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands fiets:
  • Fietst de fiets (lekker)?
  • Heeft de fiets de goede hoogte voor je
  • Werken de remmen goed?
  • Werken het voor- en achterlicht goed?
  • Heeft de fiets voor, achter en op de banden goede reflectoren?
  • Missen de wielen geen spaken en zitter er geen slagen in?
  • Is de ketting strak gespannen en roestvrij?
Naast deze punten is het ook slim om te checken of de fiets niet gestolen is. Toch zuur als jij de politie achter je aan krijgt. Check dus even bij de verkoper of ze het aankoopbewijs nog hebben!
 

Vastzetten die hap

Als je uiteindelijk een fiets hebt weten te bemachtingen is het natuurlijk van belang om die te houden. Wees fietsdieven dus te slim af! In veel studentensteden bereikt het aantal fietsdiefstallen elk jaar grote hoogtes. Een voordeel van een tweedehands studentenfiets, is dat hij minder aantrekkelijk is voor dieven. Toch worden fietsen in alle soorten en maten gestolen. Zet je fiets daarom altijd vast met een goed tweede slot!

Meer tips voor een leuker studentenleven?

Tot zover de tips voor een goedkope stationsfiets of studentenfiets. Meer handige tips voor studenten of meer geld overhouden? Check dan ook ons studentenblog of onze voordelige lease TV's, wasmachines en koelkasten. Alles voor een leuker studentenleven