Geld besparen als student? Met deze tips fix je het

Geld besparen als student? Met deze tips fix je het

Op de kleintjes letten. Je komt er als student niet onderuit. En dan hebben we het niet over kids. Wel over die maand die elke keer te lang duurt waardoor je geld op is. Herkenbaar? Dan zijn deze tips om geld te besparen als student precies voor jou.

Bespaartip 1: studentenkortingen

Vraag dus altijd even of die tent waar je naartoe gaat een studentenkorting heeft. Want ze vermelden het lang niet altijd. En zo een korting van 20% korting is toch lekker.

Bespaartip 2: stop je kleingeld in een potje

Een tweede simpele bespaartip voor studenten: stop je kleingeld in een spaarpotje in plaats van het uit te geven. Eenvoudig te doen, want klein geld mis je niet zo snel en toch stapelt het snel op als je het opzij legt. Geloof ons: in een mum van tijd heb je een klein fortuin gekweekt! Oh en dan niet tussendoor geld uit je spaarpot pakken he

Bespaartip 3: voordelig koken

Onbewust geef je in een week veel geld uit aan eten. Zo kan je voor een paar euro ontbijten Bij Hema of Ikea. Lekker, want voor dat geld doe je geen boodschappen en ze maken het nog voor je ook! Daarnaast is het een stuk voordeliger om grote porties te maken. Dus trek je huisgenoten bij elkaar en maak samen een avondmaal voor 2/3 euro pp! Heb je nou geen (gezellige) huisgenoten. dan kun je natuurlijk de overgebleven porties ook invriezen en het later weer opeten (als het geld op is).

Bespaartip 4: goedkope aanbiedingen in supermarkten

Als student ga je al snel naar de supermarkt die lekker dichtbij is. Handig, maar vaak niet het goedkoopste. Fiets daarom eens 5 minuten langer voor de Lidl of Aldi en je zal zien dat de weekboodschappen opeens een stuk goedkoper zijn.  

En check ook eens de 35%-korting artikelen als je het diezelfde dag toch opeet. Tot slot is het ook slim om de folders eens flink door te spitten. Nederland heeft veel supermarkten en er zit er altijd wel 1 bij die bier/ wijn in de aanbieding hebben. Eenvoudig besparen!

Bespaartip 5: je uiterlijk

Het is natuurlijk belangrijk om er goed uit te zien, maar zelfs hier kun je op besparen. Zo kun je je haren laten knippen door studenten van een kappersopleiding. Kost een fractie van wat je normaal kwijt bent en er is altijd een docent in de buurt die de boel in de gaten houdt. Je komt dus altijd met een lekker fris kapsel naar buiten.

Naast kappers hebben ook studenten tandheelkunde en fysiotherapie proefpersonen nodig.  Ook kun je shampoo, deo en douchegel het best bij de action of op = op voordeelshop kopen. Deze hebben verrassend vaak A-merken voor veel minder geld! En draag je make-up? Houd dan de 1 + 1 gratis acties van de drogisten in de gaten. Zo bespaar je maar liefst de helft!

Meer tips voor een leuker studentenleven?

Met al deze tips kun je al makkelijk een paar tientjes besparen. Kun je toch andere leuke dingen van doen. Of bijvoorbeeld je volledige huisraad huren bij SmartStudentDeals! Wist je al dat je voor 10,- per maand een vaatwasser of Smart Deal televisie hebt? Check snel het assortiment voor al onze scherp geprijsde apparatuur (mét dikke service) en bekijk de smartstudentblog voor meer handige tips voor een leuker studentenleven.