Bespaartip #1 Korting, korting en nog eens korting voor studenten
In grote steden zijn veel plekken waar je als student korting krijgt. Van kapper tot restaurants en culturele gelegenheden zoals museums en festivals; er is vaak een speciale korting voor studenten. Ook bij veel cultuurgelegenheden in kleinere plaatsen wordt korting gegeven. En staat niet aangegeven dat je als student korting krijgt? Vraag het dan zeker even na. Meestal geven veel bedrijven studentenkorting, maar geven ze dat niet goed aan. Zeker in studentensteden kan je met je studentenkaart bijna overal korting krijgen. Superhandig om geld te besparen als student.
Bespaartip #2 Goedkoop boodschappen doen
Het is erg gemakkelijk om goedkoop in te kopen. Jumbo, Aldi en Lidl zijn goedkope supermarkten waar je voor weinig geld veel boodschappen kunt doen. Daarnaast hebben alle supermarkten elke week verschillende aanbiedingen. Hierdoor kan ook bijvoorbeeld de Albert Heijn opeens verrassend voordelig uit de bus komen. Handig voor degene die perse niet naar de Aldi willen. Hou daarom de actiefolders goed in de gaten. En natuurlijk kun je als student ook geld besparen door voor het huismerk te kiezen.
Tip: er zijn verschillende apps waar je snel de laatste aanbiedingen checkt.
Bespaartip #3 Goedkope meubels en apparatuur regelen
Nieuwe meubels of apparatuur zijn duur. En laat je dat geld nou net even niet altijd hebben. Kijk daarom eens rond voor tweedehandsspullen. Zo is Marktplaats bekend, maar zijn er ook allerlei sites die refurbished artikelen aanbieden. Dit zijn gebruikte artikelen in goede staat die opgeknapt zijn. Wil je toch liever bijvoorbeeld een spiksplinternieuwe tv, koelkast of wasmachine? Dan is apparatuur huren een handige oplossing. Zo heb je voor een laag bedrag per maand toch een nieuw apparaat. Zeker als je met meerdere studenten tegelijk huurt.
Bespaartip #4 Be cheap and on fleek
Je wilt er natuurlijk scherp uitzien, maar nieuwe kleren kopen kan behoorlijk duur uitpakken. Probeer daarom zo min mogelijk kleren te kopen, zodat als je een keer wat koopt het iets duurder mag zijn. Je kunt natuurlijk ook alleen afgeprijsde kleding kopen. Er zijn zat afgeprijsde kledingstukken die er goed uitzien. En heb je echt geen geld meer? Dan kun je altijd nog dumpster diven. Dat is natuurlijk ook een manier om aan ‘nieuwe’ patta’s te komen.
Tip: wist je dat er ook allerlei kledingwinkels zijn met een speciale korting voor studenten? Check het dus zeker even!
Bespaartip #5 Uit eten met studentenkorting
Veel studenten bestellen vaak eten of gaan uit eten. Superlekker, maar niet het meest verstandige als je geld bijna op is. Zelf koken is tenslotte een stuk goedkoper. Of bij je ouders eten (en voor de hele week eten meenemen) natuurlijk. En wil je toch echt uit eten? Check dan eens welke restaurants studentenkorting bieden. Of ga op zoek naar speciale aanbiedingen. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends bij de HEMA voor 2 euro ontbijten. En zeg nou zelf, voor 2 euro kun je zelf geen kop koffie, croissantje, een kuipje jam, broodje gebakken ei en jus d’orange regelen!
Bespaartip #6 Geld besparen als student door slim uit te geven
Stiekem doe je meer impulsaankopen dan je denkt. Wil je dit een beetje voorkomen en meer controle over je portemonnee houden? Pin dan aan het begin van de week een ‘weekbudget’ en probeer je daaraan te houden. Geeft in ieder geval meer overzicht dan alles elke keer te pinnen.
Bespaartip #7 Taboe voor studenten! (Lezen op eigen risico)
De laatste tip kan ervoor zorgen dat je veel geld bespaart. Maar onder studenten is het een taboe onderwerp. Om geld te besparen zou je kunnen stoppen met het drinken van alcohol... Nou stoppen, je kan een heel stuk minderen met drinken. Zo zorg je ervoor dat een grote uitgavenspost wegvalt. Maar ja, dat biertje of wijntje is natuurlijk wel erg lekker!
Meer handige bespaartips en korting voor studenten?
Bekijk dan ook eens onze andere blogs voor studenten en onze speciale stapeldeals. Geld besparen was nog nooit zo gemakkelijk.
Opmerkingen