Goedkoop wassen: 5 tips

Goedkoop wassen: 5 tips

Wassen is vaak niet een favoriete taak van een student. De energiekosten lopen soms flink op en de aanschaf van een wasmachine is ook niet goedkoop te noemen. Leuker kunnen we het (helaas) niet maken, wel goedkoper! Daarom hebben wij van SmartStudentDeals een aantal handige was tips op een rijtje gezet, voor goedkoop wassen. Dan hou je weer wat euro’s over om een biertje te drinken in de stad! 

1.     Was tip: opsparen van was

Soms wil je nét dat ene shirtje aan, of sporten in die favoriete broek. Maar je hebt helaas nog niet genoeg items om de hele wasmachine te vullen. Het is dan toch slim om het een of ander op te sparen, of om de trommel te delen met je huisgenoten. Een volle wasmachine betekent immers minder wasbeurten en wasmiddel. Let op: prop de wasmachine ook weer niet té vol! Een wastrommel is perfect gevuld wanneer je hand nog tussen het wasgoed en de trommelwand past.

2.     Waspoeder: aankoop & hoeveelheid

Waspoeder of wasmiddel kopen is soms een echte uitdaging. De aanbiedingen vliegen je om de oren en je ziet door de bomen het bos niet meer. Zoek daarom goed uit welke middelen je het meest gebruikt en hou de folders in de gaten. Kies bijvoorbeeld voor een bulkbestelling, met wasmiddel voor 6 maanden. Overdrijf tijdens het wassen ook niet met het gebruik van wasmiddel. Teveel schuim vermindert de waskracht. Met de juiste hoeveelheid waspoeder bespaar je dus niet alleen op het wasproduct, maar ook op energie.

3.     Goedkoop wassen? Kies de juiste wasmachine

Goedkoop wassen heeft ook met de wasmachine zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan het energielabel, de aanschafprijs en het onderhoud. Dit zijn kosten die je allemaal moet doorberekenen in je wasbeurten. Bij SmartStudentDeals bieden we een totaaloplossing, zodat je hier nooit meer over na hoeft te denken. Je huurt een wasmachine of droger voor een klein bedrag per maand, met 100% servicegarantie. Zo heb je een A-merk wasmachine in huis, zonder extra kosten of verrassingen.

4.     Lagere temperatuur = goedkoper wassen

Het grootste deel van de energiekosten bij een wasbeurt heeft te maken met het opwarmen van het water. Onze was tip: met wassen op lage temperaturen bespaar je al heel wat! Zo kost wassen op 60 graden twee keer zoveel energie dan wassen op 40 graden. Wassen op 90 graden kost zelfs drie keer zoveel energie. En je kleren worden ook natuurlijk goed schoon op 40 graden.

5.     Wanneer goedkoper wassen? Let op de daluren

En vraag die we regelmatig voorbij zien komen is ‘Wanneer kan je goedkoper wassen?’. Dit heeft te maken met de daluren. Wanneer je een studentenhuis met een dubbele elektriciteitsteller hebt, kan je beter in de avond of in het weekend wassen. Dan is namelijk het nachttarief van toepassing. De overschakeling van het tarief is in de meeste gevallen van 21:00 tot 06:00 uur of van 22:00 tot 07:00 uur. Je kan het beste bij je energieleverancier checken wanneer dit het geval is.

Bekijk onze wasmachines→