Handige apps die je studentenleven gemakkelijker maken

Handige apps die je studentenleven gemakkelijker maken

Een smartphone is onmisbaar voor een student, dat weten we bij SmartStudentDeals.nl. We kennen de frustraties van het moeite hebben met plannen, geld tegoed hebben van vrienden en het kwijtraken van je mobiel. Maar daar zijn oplossingen voor! Wij hebben een drietal handige apps die je studentenleven een stuk gemakkelijker maken.

Studenten app 1: vind je apparaat terug met Prey

Stel: je valt na urenlang snoeihard aan dat verslag werken in de studieruimte even in slaap met je oortjes in. En merkt daardoor niet dat iemand jouw spullen ‘leent’. Oftewel, gewoon meeneemt. Dan schrik je jezelf helemaal rot als je wakker wordt, want die telefoon of laptop zie je nooit meer terug. Dat hoeft dus niet dankzij speciale apps om je gestolen spullen terug te vinden. Zo heb je Find My iPhone, maar ook de app genaamd Prey die zowel voor iPhones Android phones en laptops kunt gebruiken.

Met Prey kun je 3 apparaten aan elkaar koppelen. Als je er één kwijt bent, dan kan je via de andere twee of de website je apparaat traceren. Maar daar houdt het niet bij op. Je kunt zelfs foto’s laten maken van de gebruiker, bestanden verwijderen, een bericht laten verschijnen op het apparaat en een alarm af laten gaan. Gegarandeerd dat de dader zich rot schrikt.

Studenten app 2: orde in de chaos met Wunderlist

Een app voor het plannen van alles, maar dan ook echt alles? Die is er en heet Wunderlist. Geen zorgen, hoewel de naam doet vermoeden dat alles Duits is, is dit niet het geval. Gewoon lekker Engels. Met Wunderlist organiseer je al je to-do’s zoals huiswerk, boodschappen en huishoudklusjes. Je stelt zelf deadlines en krijgt reminders. De lijstjes met to-do’s die je maakt kan je in folders plaatsen, delen, mailen en printen. Ook heb je toegang tot je lijstjes via verschillende apparaten. Zo hoef je dus niet alles meer te onthouden en vergeet je een stuk minder. Handig!

Studenten app 3: snel je geld terug met Tikkie

Je kent het wel; je gaat een lekker avondje uit met je vrienden, maar iemand is zijn portemonnee vergeten. Natuurlijk ben jij de toffe vriend(in) die besluit de hele avond voor te schieten. Normaal gesproken geef je dan jouw rekeningnummer en maakt diegene het geld dat je tegoed hebt over. Mooie gedachte, maar in praktijk betekent het vaak duizend reminders sturen en alles in de gaten houden. Dat kan dus gemakkelijker, met de app Tikkie om precies te zijn.

Met Tikkie maak je in twee simpele stappen een betaalverzoek aan. Je hoeft alleen het bedrag in te vullen en vervolgens je betaalverzoek via WhatsApp te versturen. Degene die moet betalen betaalt rechtstreeks via Whatsapp door een link met iDeal. Hij of zij hoeft dus zelf niet de app te hebben. Ook krijg jij een melding als je betaalverzoek is afgetikt. Super handig en ook nog eens goed voor je portemonnee!

Meer tips voor een leuker studentenleven?

Klaar voor meer tips voor een leuker studentenleven, geld besparen als student en het inrichten van je studentenkamer? Bekijk dan het SmartStudentDeals blog en check onze handige tips.