Hoe lang gaat een computer mee?

Hoe lang gaat een computer mee?

Tegenwoordig werkt bijna iedereen op een computer, of het nou is op kantoor of thuis, voor werk of om gewoon zelf lekker op het internet te surfen. Computers zijn uit heel veel huishoudens niet meer weg te denken. Maar hoe lang gaat zo’n ding nou mee? Na hoeveel jaar, of misschien wel maanden moet je erop rekenen dat je een nieuwe moet gaan aanschaffen? Dit is wat we in deze blog gaan bespreken!

Hoe lang gaat een desktop mee?

Een desktop computer gaat tussen de 3 en 8 jaar mee. Na een jaar of 8 gaat deze waarschijnlijk veel gebreken vertonen en zal je hem toch moeten vervangen. Je denkt misschien 3 tot 8 jaar? Daar zit best wel een lange tijd tussen. Dat klopt. Hoe lang je desktop computer mee gaat ligt heel erg aan de kwaliteit ervan. Ook hangt het er van af of je al eerder onderdelen hebt vervangen. Voordat je het hele ding gaat vervangen is het altijd een goede optie om te kijken of hij helemaal kapot is, of dat er misschien maar 1 onderdeel is wat problemen vertoont. De levensduur van je pc hangt af van hoe goed je ervoor zorgt en van de kwaliteit van alle onderdelen.

Hoe lang gaat een laptop mee?

Over het algemeen gaan laptops toch wat minder lang mee dan een desktop. Dit komt doordat laptops een stuk compacter zijn, draagbaar zijn en ook een stuk sneller oververhitten dan een desktop. Als je laptop gebreken begint te vertonen is het vervangen van een onderdeel vaak duurder en lastiger dan het kopen van een nieuwe laptop.

Ervoor zorgen dat je computer langer mee gaat

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je desktop en/of laptop langer mee gaat. De eerste tip is het aanschaffen van een laptopkoeler. Als je je laptop intensief gebruikt, meerder programma’s tegelijk open hebt staan of als je zware programma’s gebruikt ben je vast en zeker bekend met het blazende geluid wat uit je laptop komt. Dit geluid komt van de ventilatoren in de laptop die ervoor zorgen dat deze niet oververhit. Je kunt het je laptop wat makkelijker maken door een laptopkoeler te kopen, dat is een soort mat met ventilatoren waarop je een laptop kan plaatsen, waardoor je toestel minder snel oververhit raakt. De ventilatie van een desktop is vaak wat beter dan die van een laptop, hiervoor zal een koeler dus niet nodig zijn.

Verder zijn natuurlijk dingen als niet eten achter je laptop en/of desktop belangrijk. Roken achter je apparaat kan ook voor snellere veroudering zorgen en je apparaat op een stoffige plek achterlaten is al helemaal niet bevorderlijk.

Laptop of desktop huren bij Skala.nl

Een laptop huren bij Skala.nl brengt de volgende 5 voordelen met zich mee:

  1. Onbeperkt gratis hulp op afstand doordeweeks.
  2. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!
  3. Met de professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.
  4. Gaat er iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren.
  5. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de laptop is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Heb je nog vragen over welke laptop bij jou past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice zij helpen je graag verder.