Je studentenkamer inrichten? Deze tips maken het gemakkelijk

Je studentenkamer inrichten? Deze tips maken het gemakkelijk

Voor het eerst op kamers gaan is altijd spannend. En een logistieke uitdaging. Want wat neem je wel en vooral ook niet mee? SmartStudentDeals helpt je een handje met een paar praktische tips voor het inrichten van jouw studentenkamer.

Je studentenkamer inrichten – waar begin je?

Met een plan. Dat betekent niet dat je alles compleet moet uitdenken en documenteren (dat doe je tijdens je studie al genoeg). Maar wel even bedenken wat je echt moet hebben en hoe je jouw studentenkamer gaat inrichten. Maak bv. een lijstje met must haves en nice to haves en teken een simpel plattegrondje. Zo voorkom je dat die ene leuke, maar zware bank nét niet past. En hetzelfde voor je bed natuurlijk.

Studentenkamer inspiratie? Genoeg te vinden!

Kun je wel wat inspiratie voor jouw kamer gebruiken? Kijk dan eens bij je nieuwe huisgenoten of ga online op ontdekking. Instagram, Pinterest, hippe lifestyle sites. Er is een overvloed aan online inspiratie te vinden.

Must have voor je studentenkamer #1: meubels

Wat wil je echt in je kamer hebben? Een bed is natuurlijk wel zo handig, maar ga je voor een hoogslaper, luxe boxspring of wegens ruimtegebrek voor een slaapbank? Daarnaast zijn meubels zoals een bank, bureau/ kleine eettafel met een paar stoelen en een kledingrek wel zo handig. Heb je tenminste even rust van al die hectische huisgenoten van je die waarschijnlijk 9 van de 10 keer alleen maar aan het beerpongen zijn in de woonkamer.

Must have voor je studentenkamer #2: elektronica

Ligt de Netflix smaak van jou en je huisgenoten mijlenver uit elkaar? Dan is een eigen tv op je kamer wel zo chill. Sowieso wel eigenlijk. Maar ook een laptop is natuurlijk onmisbaar voor je studie én gewoon entertainment. En misschien dan toch ook maar een Xbox of Playstation met een stevig home cinema systeem of soundbar? Je moet het toch leuk houden voor jezelf