Leven in een studentenhuis: omgaan met je huisgenoten

Leven in een studentenhuis: omgaan met je huisgenoten

Lekker op kamers gaan en gezellig chillen met je huisgenoten klinkt leuk hé?  Alleen is dit niet vanzelfsprekend. Want je huisgenoten kunnen hartstikke gezellig zijn, maar om erbij te horen moet jij dat ook zijn. Lees hier een aantal samenwonen tips om een goeie band met je nieuwe huisgenoten op te bouwen!

Tip 1 Leer elkaar kennen

Een van de belangrijkste dingen voor een goede omgang met je huisgenoten is door ze te leren kennen. Dan hebben we het niet alleen over naam en achternaam, maar over ze écht leren kennen. Zo kom je erachter of je bijvoorbeeld interesses en hobby’s deelt.  Vaak merk je snel genoeg wat je wel of niet gemeen hebt. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en bouw je een goeie band op!

Tip 2 Spendeer tijd met je huisgenoten

Natuurlijk wil je graag leuke dingen blijven doen met je vriendengroep van vroeger.  Aantrekkelijk dus om hier al je tijd aan te besteden. Maar vergeet vooral ook niet om ook leuke dingen te doen met je nieuwe huisgenoten. Ga bijvoorbeeld eens samen op stap of een dagje uit. Grote kans dat ze het initiatief waarderen en je samen een goeie studententijd tegemoet gaat!

Tip 3 Chillen

Als je na een zware dag school aankomt in je studentenhuis heb je vast wel de behoefte om te chillen. Dus waarom niet lekker chillen met je huisgenoten? Eet iets lekkers samen, ga gamen/ een filmpje kijken of spelletjes spelen of doe lekker een drankje met ze. Maar ga vooral niet elke dag in je eigen hokje zitten!

Tip 4 Het ruikt zo fris als het schoon is!

Jouw huisgenoten willen net zo min in een zwijnenstal wonen als jij. Of de meeste toch. Houd het dus netjes, ruim je rommel op en laat geen spullen slingeren. Want voor je het weet ben je iets belangrijks kwijt. Maak daarom afspraken met je huisgenoten om chaos (en ruzies) te voorkomen. Regel onderling wie wanneer schoonmaakt en wat iedereen moet doen om de studentenhuis netjes te houden. Zo houd je elkaar mooi te vriend(in).

Meer tips voor studenten?

Tot zover onze opbergtips voor studentenkamers. Meer tips voor op kamers gaan of je studentenkamer inrichten? Bekijk dan ook het SmartStudentDeals blog.