Op kamers gaan? Check dan deze tips om een kamer te zoeken

Op kamers gaan? Check dan deze tips om een kamer te zoeken

Op kamers gaan

Heb jij besloten om op kamers te gaan? Of ben je al uitwonend,maar is het tijd voor een andere studentenkamer? Dan wil je natuurlijk de juiste kamer vinden. Om jou te helpen bij het zoeken van een kamer geven we je in dit artikel een aantal tips om jouw nieuwe studentenkamer te vinden.

Tip 1: een kamer zoeken via verhuursites

Wat het meest voor de hand ligt is het zoeken naar kamer verhuur sites die studentenkamers aanbieden. Daarnaast zijn er sowieso een aantal makelaars die kamers verhuren en/of je kunnen helpen met het vinden van een kamer. Via deze weg kun je vaak snel een kamer te vinden. Handig als het toch echt tijd is om op kamers te gaan.

Tip 2: hospiteren kun je leren

Het daadwerkelijk krijgen van een kamer kan wat lastiger zijn. Je bent tenslotte niet de enige die een studentenkamer zoekt. Voor veel kamers (in studentenhuizen) zul je dus moeten hospiteren. Check daarom ons blog over hospiteren voor een succesvolle hospiteeravond.

Tip 3: een kamer zoeken via je opleiding

Wat ook kan helpen is om contact op te nemen met je opleiding. Er zijn hogescholen en universiteiten die studentenkamers op de campus hebben of net buiten de campus. Soms hebben ze zelf geen studentenkamers, maar huren zij een aantal kamers in de stad die zij vervolgens aanbieden aan hun studenten.

Tip 4: gebruik je netwerk!

Het gebruik maken van je netwerk is ook handig. Of misschien zelfs wel de beste manier. Vraag aan mensen uit je netwerk of zij je kunnen helpen met het vinden van een studentenkamer. Misschien dat een vriend iemand kent die nog een huisgenoot zoekt. Social media is daarvoor natuurlijk een handige tool.

Tips voor een relaxt studentenleven

Tot zover onze tips om een kamer te vinden. Meer handige tips om relaxt het studentenleven door te komen en/of geld te besparen? Hou dan ook zeker ons SmartStudentDeals blog in de gaten.