'Amerikaans feest organiseren: lees onze tips!'

'Amerikaans feest organiseren: lees onze tips!'

'Amerikaans feest organiseren de tips van SSD!'

Het is weer zover! Je bent jarig, hebt je diploma gehaald of je hebt gewoon zin om een groot huisfeest te geven. Als je echt indruk wilt maken op je vrienden, dan organiseer je een supertof themafeest. Lees hieronder een aantal tips over hoe je een uniek Amerikaans huisfeest kunt organiseren!

Classic: American red cups

Een huisfeest is in Amerika niet geslaagd zonder Red cups, het is de mascotte van ieder huisfeest. Ook op jouw Amerikaanse huisfeest mogen de bekers niet ontbreken. Wist je dat deze cups niet alleen leuk, maar ook nog eens duurzamer zijn dan gewone plastic bekers? Je kunt er je naam op schrijven waardoor (bijna) iedereen de hele avond maar één beker nodig heeft.

Dresscode

De dresscode is waarschijnlijk het belangrijkste van je hele huisfeest. Het leuke van een Amerikaans thema is dat je alle kanten op kunt. Vraag je vrienden om te komen als indiaan of als cowboy of lekker overdreven Amerikaans en je feest begint gelijk met een goede sfeer!

Punch bowl

Wie kent het niet, die grote schaal waaruit je punch kunt scheppen? Als je regelmatig Amerikaanse films en series kijkt is het je vast niet ontgaan. Het is lekker, ziet er leuk uit én is ook nog eens gemakkelijk te maken. Combineer een aantal verschillende soorten fruit, vers of uit blik, met een flinke hoeveelheid witte zoete wijn of sangria. Een alcoholvrije punch maak je met druivensap en spa rood, ook erg lekker. Zo heb je binnen een handomdraai een heerlijk drankje op tafel staan die onmisbaar is op ieder Amerikaans huisfeest.

Amerikaanse vlaggetjes

Bij een Amerikaans themafeest moet je in ieder geval zorgen dat jouw huis volledig Amerikaans is ingericht! Een makkelijke oplossing zijn de Amerikaanse vlaggentjes (slingers) die je overal voor een paar euro op de kop kunt tikken. En kijk eens online welke Amerikaanse partyspullen je kunt kopen. Je zult je verbazen over het aanbod!

Samen feesten, samen organiseren

Een leuke, gebruikelijke traditie is om allemaal wat mee te nemen naar een Amerikaans huisfeest (het bekende Bring Your Own Booze concept). Dit scheelt jou ontzettend veel werk. Als jouw vrienden voor de snacks en het drinken zorgen, dan hoef jij alleen de bekers en vlaggetjes nog te kopen. Zo gemakkelijk is het dus om een superfeest te geven.

Tip: vraag je vrienden of ze ook helpen opruimen door alles direct in de vaatwasser of in de koelkast van je studentenhuis terug te zetten! Hebben jullie nog geen koelkast of vaatwasser? bekijk dan ons assortiment. 

Beerpong!

Beerpong, in het Nederlands ook wel bierpong, is een bekend spel dat veel gespeeld wordt op Amerikaanse feesten. Ook in Nederland wordt dit spel vaak gespeeld door studenten tijdens huisfeesten. Het spel is erg eenvoudig en ontzettend leuk om te spelen. Je hoeft alleen maar een pingpong balletje in de bekers van jouw tegenstander te gooien. Als je een pingpongbal in de ‘’Red cup’’ van je tegenstander gooit moet hij de beker direct leegdrinken :-). Succes gegarandeerd!

 

Tot zover onze tips. Meer handige tips over het studentenleven of het organiseren van een vet huisfeest? Check dan ook het SmartStudentDeals blog!