Slimme opbergtips voor je studentenkamer

Slimme opbergtips voor je studentenkamer

Ben je van plan om op kamers te gaan? Dan ga je natuurlijk je studentenkamer inrichten. Aandachtspuntje: omdat je meestal met meerdere studenten een studentenhuis deelt, is de kans groot dat je wat ruimte tekort komt. Om de ruimte goed te benutten en een chaos zoals hierboven te voorkomen hebben wij een aantal opbergtips voor je studentenkamer op een rijtje gezet!

Tip 1: opbergruimte onder je bed of bank

De meeste ruimte win je door spullen onder je bed en/of je bank te leggen. Om je spullen ook nog eens vrij van stof te houden kun je lades voor onder je bed of bank aanschaffen. Ook zijn er genoeg bedden en banken te koop met ingebouwde lades, ideaal! Daarnaast zijn er ook banken met opbergruimtes onder de kussens.

Tip 2: opbergen onder de salontafel

Onder je salontafel is vaak ruimte om je spullen op te bergen. Al kun je ook een salontafel kopen met een tussenruimte. Zo creëer je weer een extra opbergplek die vooral geschikt is voor tijdschriften en kranten. En een ander idee: wist je dat je ook een kist als salontafel kunt nemen? Een kist in je woonkamer ziet er niet alleen vet uit, maar is ook ideaal als opbergruimte middenin je woonkamer. De bovenkant van de kist gebruik je dan als een normale salontafel.

Tip 3: geheime opbergruimtes benutten

Er zijn talloze spullen te koop met geheime opbergruimtes. Denk hierbij aan een uitschuifbare tafel, een stoel met een uitschuifbare lade of zelfs een klok waar je spullen in kunt opslaan. Geheime opbergruimtes zijn niet alleen handig, maar zorgen er ook voor dat je spullen veiliger zijn. Want wat uit het zicht ligt, wordt ook minder snel ‘meegenomen’.

Tip 4: opbergruimte in de hal

Opbergruimte creëren in de hal? Kies dan wel iets dat ook geschikt is voor dingen die je vaak (in je haast snel) nodig hebt zoals sleutels of je portemonnee. Vaak zijn wandtafels met meerdere tafels hier erg handig omdat iedereen een eigen lade heeft. Scheelt weer een hoop stress omdat je je sleutel kwijt bent!

Tip 5: opbergruimte in de ‘dode hoeken’

In elk studentenhuis is er wel een hoek te vinden waar je eigenlijk niks mee doet. Maak hier gebruik van! Bouw hier een paar planken en je kunt meteen tientallen spullen kwijt zoals boeken, foto’s en decoratiespulletjes. Opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen.

Tip 6: slim ruimte benutten

Moderne apparatuur wordt steeds dunner en compacter. Handig als je niet zoveel ruimte hebt. Tv’s zijn hier een mooi voorbeeld van. Denk maar eens aan die gigantische toeter achter tv’s van vroeger en de mooie dunne LCD en LED tv’s van nu. Maar ook wasmachines zijn compacter geworden. En heb je echt een krappe ruimte, maar wil je wel wassen? Dan is een wasmachine met bovenlader de ideale keuze.

Meer tips voor studenten?

Tot zover onze opbergtips voor studentenkamers. Meer tips voor op kamers gaan of je studentenkamer inrichten? Bekijk dan ook het SmartStudentDeals blog.