Besparen op boodschappen: 10 tips voor studenten!

Besparen op boodschappen: 10 tips voor studenten!

Besparen op boodschappen: 10 tips voor studenten 

Weet je niet wat je moet eten? Heb je nog maar een paar euro’s op zak voor je avondeten en is het wachten op je stufie voor een goed gerecht? Dan moet jij echt even onze tips voor goedkope boodschappen lezen. Je kunt namelijk super eenvoudig lekker, maar toch goedkoop eten. Tijd voor wat handige bespaartips voor je boodschappen en meer uit je budget te halen.

Goedkoper in het seizoen

Profiteer van de seizoenen en steekproducten. In bepaalde streken zijn producten goedkoper bij de plaatselijke boer dan in de supermarkt. Fiets even langs de lokale boer en kijk hoe duur daar de groentes en fruit zijn voordat je weer AH to go pakt.

Grote porties, klein bedrag

Wist je dat grotere verpakkingen vaak goedkoper zijn? Het is dus slim om een voordeelverpakking te kopen en in één keer een grote hoeveelheid te koken. En de restjes? Die vries je gewoon in. Zo bespaar je geld én hoef je minder vaak te koken. Geen vriezer in huis? Check dan even onze vriezers die je al voor een paar euro per maand in huis haalt!

Ook handig als je in een studentenhuis woont: maak met z’n allen een kookplanning. Zo kun jij de voordeelpakken kopen en hoef je niet 7 dagen per week te koken. Ideaal toch? Mocht je nou niet in een studentenhuis wonen, dan betekent dat niet dat je geen afspraken kunt maken. Wie weet kun je met studiegenoten of buren afspraken maken over het koken. Zo kun je ook besparen door groot te koken voor een klein bedrag!

Ga net voor sluitingstijd

Een andere tip voor goedkope boodschappen: ga naar de plaatselijke groenteboer of markt en zorg dat je iets voor sluitingstijd daar bent. Je krijgt dan vaak nog net even wat extra korting omdat het laatste groente en fruit die dag nog de deur uit moet. Vaak vinden de boeren het zonde om weg te gooien en verkopen ze het liever voor een lagere prijs. Zo heb jij vers eten voor die avond en heeft de groenteboer zijn producten nog verkocht. Een win-win situatie. Een nieuw fornuis nodig? bekijk ons assortiment

Ga op zoek naar alternatieven

Zit het eten van vlees niet meer in je budget? Dan is het goed om eens verder te kijken. Wil je bijvoorbeeld wel iets hartigs te eten hebben, maar niet de hoofdprijs betalen? Probeer dan eens om voor kidneybonen te gaan. Bonen zijn namelijk gezond en zitten vol met eiwitten. Zo heb je al een blikje kidneybonen voor 54 cent! Een klassieker tussen je goedkope boodschappen.

Doe meer zelf

Door zelf eten te koken bespaar je al een hoop geld. Zo kost een kant en klare maaltijd vaak dubbel zoveel en het is ook nog ongezonder. Daarom is het goed om zelf te koken. Door met verse producten te werken en ze bijvoorbeeld zelf te snijden i.p.v. voorgesneden te kopen, bespaar je al snel een heleboel. En heb je eigenlijk eerst nog een gasfornuis nodig? Geen probleem, want ook een fornuis hoeft niet duur te zijn. Lease bijvoorbeeld een gasfornuis. Dan heb je er al eentje staan voor een paar euro per maand.

Meer handige (bespaar)tips voor studenten

Tot zover onze tips voor goedkoop boodschappen doen. Wil je nog meer handige tips om jouw studentenleven nog leuker te maken? Bekijk dan het SmartStudentDeals blog en ga voor nog meer voordeel.