5 tips om een studentenkamer te vinden zonder stress!

5 tips om een studentenkamer te vinden zonder stress!

Met je diploma op zak en het lekkere weer in het vooruitzicht denk je misschien nu niet aan je studie die in september (weer) start. Maar wie in de studentensteden zoals Amsterdam of Utrecht wil wonen moet zich toch echt deze zomer mengen in de hevige strijd voor een kamer. Hoe vind je de ideale studentenkamer zonder kamernood? Lees hieronder onze tips!

Tip 1: schrijf je in op kamersites

Ja oke.. dit is niet de meest originele tip, maar traditionele kamerwebsites zijn wel populaire websites en hebben een groot aanbod. Heb je eisen zoals aantal vierkante meters en huurprijs? Dan kan je op deze websites snel en gemakkelijk filteren zodat je alleen kamer ziet waar jij ook echt wilt wonen. Reageer wel snel want er komen in korte tijd veel reacties binnen. Je bent helaas niet de enige die een studentenkamer zoekt.

Tip 2: gebruik je netwerk om een studentenkamer te vinden

Sites zijn handig, maar je persoonlijke netwerk is minstens zo belangrijk. Kijk om je heen of je vrienden hebt die al in een studentenstad wonen en zorg dat zij ook hun ogen voor je open houden. Post je zoektocht ook op social media en meld je bij Facebookpagina’s en/of groepen aan waar kamers worden aangeboden. En vergeet Twitter niet: door de juiste hashtags te gebruiken zoals #durftevragen of #studentenkamer bereik je misschien wel net die ene juiste personen. Wees ook een beetje brutaal en vraag je vrienden of zij ook met jou mee willen zoeken. Kortom: maak gebruik van je netwerk als je een studentenkamer gaat zoeken.

Tip 3: Marktplaats om een kamer te vinden?

Je verwacht het misschien niet, maar ook op Marktplaats.nl kun je een kamer vinden. Het aanbod is niet groot, maar het is zeker de moeite waard om Marktplaats af en toe in de gaten te houden. Je komt namelijk direct in contact met de verhuurder via e-mail of telefoonnummer. Wellicht heeft de verhuurder meerdere kamers beschikbaar.

Tip 4: studentenhuisvester en corporaties

De meeste studentensteden hebben studentenwoningcoöperaties die kamers aanbieden voor een eerlijke prijs. Schrijf je wel op tijd in want de wachttijden zijn lang! Op basis van inschrijftijd wordt je uitgenodigd om te mogen hospiteren. Ga je hospiteren? Lees dan hier onze hospiteer tips.

Tip 5: ga je een studentenkamer zoeken? Wees origineel

Wees origineel! Schrijf een briefje en hang dit op bij je toekomstige (hoge)school of universiteit. Laat het briefje dan wel opvallen door iets leuks in elkaar te knutselen. Ouderwets misschien, maar wel effectief! Of verzin een creatieve manier om alvast in beeld te komen bij huidige bewoners van een studentenhuis. Niet geschoten is altijd mis toch?

Geen kamer gevonden? Geen stress

Is het je niet gelukt om voor september een vaste kamer te vinden? Geen paniek! Een kamer vinden kost gewoon veel tijd. Gelukkig komen er ook tijdens het jaar regelmatig kamers vrij. Veel studenten nemen een tussenjaar en zoeken iemand die tijdelijk zijn of haar kamer willen huren. Handig, want zo bouw je snel nieuwe contacten op in de stad waar jij wilt wonen en dus waarschijnlijk ook snel een vaste kamer. Hou ook de kamersites extra in de gaten rondom februari, dit is traditioneel een moment waarop er allerlei kamers vrijkomen doordat studenten met hun opleiding stoppen. De één zijn dood is de ander zijn brood nietwaar?

Meer handige tips voor studenten? Bekijk dan het SmartStudentDeals blog en mis ook onze speciale studentendeals voor de inrichting van je studentenkamer niet