'Was tips voor beginners 7 tips die zelfs je schoonmoeder niet kent'

'Was tips voor beginners 7 tips die zelfs je schoonmoeder niet kent'

De was doen, een vervelend klusje. Maar goed, jij wilde zo graag op kamers dus het wordt toch tijd om een klein beetje volwassen te worden. Niet meer de was op zondag naar je moeder brengen, maar zelf even de was doen. Hoe? Wij hebben 7 tips voor jou op een rijtje gezet die je (beginnende) studentenleven gemakkelijker maken. 

1.       Haal je was op tijd uit de wasmachine

 Wellicht de meest eenvoudige tip, maar toch vaak vergeten door beginners. Zorg dat je je was op tijd uit de wasmachine haalt, anders gaat je was stinken. En die geur krijg je er alleen uit door, je raadt het al, opnieuw te wassen. Zonde van je tijd toch?

2.       Gebruik schoonmaakazijn bij het wassen

Je kunt voor weinig geld een fles azijn halen in de winkel waarmee je bijna alles kunt doen! 

Wist je dat azijn een neutraliserende werking heeft? Laat je stinkende sportshirt even een nachtje in een emmer met water en een scheutje azijn staan en je shirt ruikt na de volgende wasbeurt weer als nieuw. Maar dat niet alleen, want azijn zorgt ervoor dat je kleding minder stug uit de wasmachine komt. Azijn heeft namelijk een ontkalkende werking waardoor het water ‘’zachter’’ wordt en je minder wasmiddel nodig hebt. En minder wasmiddel betekent weer minder kosten. Katsjing!

3.       Was op een langere temperatuur

 In kledingstukken staat altijd de temperatuur vermeld waarop het kledingstuk gewassen moet worden, maar deze is eigenlijk altijd te hoog. Door je wasmachine op een lagere temperatuur te zetten wordt de was net zo schoon. Alleen dan goedkoper en voor de milieubewuste personen onder ons; het is ook nog milieuvriendelijker om op een lagere temperatuur te wassen.

4.       Reinigen van je wasmachine voor een langere levensduur 

Veel tijd hoeft dit niet te kosten. Gooi gewoon een vaatwastablet in je wasmachine en laat deze een wasprogramma op 90 graden of hoger draaien. Hierdoor wordt je wasmachine helemaal vet- en kalkvrij. Dit hoef je maar één keer per 2 à 3 maanden te doen. Hierdoor gaat jouw wasmachine weer een paar jaar langer mee! Scheelt je weer een flinke investering. Al is een wasmachine huren tegenwoordig belachelijk goedkoop.

5.       Koop een waszak

Mis je regelmatig een aantal sokken? De kans is groot dat ook jouw wasmachine sokken eet! Wist je dat kleine kledingstukken kunnen verdwijnen tussen de wastrommel en de rubberen rand? Je sok wordt dan opgeslokt en door het vele wassen verteerd. Wil jij je sokken wel houden? Koop dan een waszak waardoor je nooit meer kleding kwijtraakt! 'kijk dat is nog eens een was tip!'

6.       Maak zelf wasmiddel

Als je vaker de was hebt gedaan, weet je dat wasmiddel ontzettend duur is. Vooral als je regelmatig de was doet. Maar wist je dat het ontzettend gemakkelijk is om voor weinig geld je eigen wasmiddel te maken? Op internet kan je talloze recepten vinden voor het maken van je eigen wasmiddel, waardoor je bijna gratis je was kunt doen.

7.       Bespaar niet op je wasmachine!

Tot slot een tip voor de studenten onder ons die geen dief willen zijn van hun eigen portemonnee. Bij het kopen van een wasmachine wil je wellicht zo weinig mogelijk geld uitgeven. Maar is dit wel verstandig? Oudere wasmachines staan erom bekend dat ze ontzettend veel energie kosten en veel meer water gebruiken. Hierdoor kost die goedkope wasmachine jou meer dan dubbel zoveel op lange termijn! Wees dus bewust van wat je in huis haalt. We snappen dat een nieuwe wasmachine kopen een grote investering is. Daarom kunnen jullie bij ons voor een laag bedrag per maand een nieuwe wasmachine (en droger) huren. Zo kies je voor de nieuwste zuinige modellen, maar dan wel tegen een laag bedrag per maand.

Slimme bespaartip: Deel de kosten met je huisgenoten dan betaal je maar een paar euro’s per maand.

Tot zover onze tips. Heb jij nog meer goede was tips? Deel ze dan met ons en kijk ook eens op het SmartStudentDeals blog voor meer handige tips voor studenten.