Ergernissen in studentenhuizen

Ergernissen in studentenhuizen

Op jezelf wonen is natuurlijk super relaxt, maar soms kunnen huisgenoten de boel flink verpesten. Benieuwd waar studenten zich het meest aan ergeren? Check dan onderstaande top 10 met de meest voorkomende ergernissen in een studentenhuis.

  1. De badkamer is altijd bezet als je haast hebt Zul je altijd zien: je hebt je verslapen en dus megaveel haast en je  moet echt even douchen. Maar wat denk je? Bezet. En dan net door die ene huisgenoot die bekend staat als Captain Slow. Om nog maar te zwijgen over de momenten dat de wc bezet is terwijl je het echt niet meer trekt.
  2. De afwastoren van Pisa Sommige studenten lijken kampioen in het stapelen van vuile afwas. Hele prestatie, maar jij zit er natuurlijk niet op te wachten. En die lucht... Misschien toch maar een vaatwasser huren om nare geurtjes te voorkomen?
  3. Overvolle vuilnisbakken Als studenten ergens goed in zijn, is het wel het optimaal benutten van de vuilnisbak. Een compleet volgestouwde prullenbak is dan ook meer regel dan uitzondering. En de geur en ranzigheid krijg je er gratis bij.
  4. Kampioen deurgooien Misschien heb je er eentje, zo’n huisgenoot die denkt dat de deur alleen goed dicht zit als hij (of zij) hem zo hard mogelijk dichtgooit. Vooral geweldig op onmogelijke tijdstippen zoals 's ochtends vroeg of midden in de nacht. 
  5. Diepe remsporen en misgrijpen bij het wc-papier Toffe huisgenoten of niet, die remsporen in de pot hoef je echt niet te zien. Extra irritant als je net een uur hebt staan bikkelen om die pot schoon te krijgen. Misschien een instructie voor die wc-borstel op de deur plakken? Een andere wc-ergernis: misgrijpen bij het toiletpapier. Heb je net een prestatie van formaat geleverd, blijkt dat er nog welgeteld één velletje wc-papier over is. Zit je dan met je broek op je enkels..
  6. Vermist: jouw eten Gedeelde koelkasten zijn niet altijd even ideaal. Zeker niet als één van je huisgenoten elke keer jouw eten opeet. En de dader? Die is spoorloos. Toch maar een eigen koelkast regelen voor je kamer dan?
  7. De anti-schoonmaak huisgenoot Het hoeft allemaal niet spik en span te zijn, maar een beetje schoonmaken op zijn tijd is toch echt nodig. Het schoonmaakschema in de keuken vertelt je dan ook precies wie wat en wanneer moet doen. Handig, maar toch krijgt die ene huisgenoot het voor elkaar om nooit schoon te maken en mag de rest het oplossen. In veel studentenhuizen genoeg reden voor een hoop frustratie.
  8. De kots van een ander opruimen Soms heb je net een biertje/ wijntje teveel op en komt het er allemaal weer uit, kan gebeuren. Maar het wordt wel vervelend als een van je huisgenoten wéér heel de wc onder heeft gekotst of deze niet eens gehaald heeft. En die zure lucht ruik je in het hele huis. Letterlijk en figuurlijk zuur dus als jij het moet opruimen.
  9. Krakende bedden Natuurlijk leuk voor je huisgenoten als ze iemand hebben opgescharreld tijdens het stappen, maar om nou de hele nacht naar dat krakende bed te moeten luisteren.. Pure ellende. Oordopjes anyone?
  10. Belachelijke huurprijzen en een verschrikkelijke huisbaas De kamerprijzen liggen in de meeste studentensteden behoorlijk hoog, maar sommige huisbazen maken het wel heel bont. Je helemaal blauw betalen aan een kleine kamer zonder ramen buiten het centrum gebeurt dan ook vaker dan je denkt. Vaak krijg je bij dit soort huurcontracten ook nog een huisbaas cadeau die het woord verantwoordelijkheid niet kent en nooit bereikbaar is. Tenzij je natuurlijk een keer te laat bent met je huur.


Tot zover ons blog over de meest voorkomende ergernissen in studentenhuizen. Meer van dit? Check dan ons Smart Student Deals blog en mis ook onze speciale Student Deals niet!