Zo vind je een huisgenoot die WEL relaxt is

Zo vind je een huisgenoot die WEL relaxt is

Op zoek naar een studentenkamer of een nieuwe huisgenoot voor jouw studentenhuis? Zorg dan voor een goede voorbereiding zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan! Met deze tips vind je zeker een relaxte huisgenoot.

Tip 1: Laat de eerste indruk niet leidend zijn

Wist je dat je binnen twee seconden al een indruk hebt van iemand? En dat deze vaak de doorslag geeft bij de beslissingen die je neemt? Vaak is jouw eerste indruk een juiste, maar soms geven die 2 seconden je een verkeerde indruk. Neem dus de tijd om elkaar beter te leren kennen om zo echt inzicht te krijgen in de ander. Ga bijvoorbeeld eens een biertje of wijntje drinken. Soms kom je erachter dat de eerste indruk niet helemaal klopt en je liever wel of niet met die ene persoon samenwoont.

Tip 2: Doe een beetje research

Bijna alles is op het internet te vinden. Zo kunnen Facebook, Twitter en Snapchat jou interessante informatie geven over je potentiële huisgenoot. Misschien houdt jouw nieuwe huisgenoot er wel een bijzondere (of bijzonder luidruchtige) hobby op na. Kom je verschillende foto’s van het bespelen van een mondharmonica of drumstel tegen? Hou dan rekening met een dagelijks privé-concert. Let wel op, andersom werkt het namelijk ook zo. De foto van vorige week op de bar, waar jouw vriendin je in heeft getagd, kunnen zij natuurlijk ook zien. Bedank je vriendin maar!

Tip 3: Ga op zoek naar gedeelde interesses

Het doorzoeken van internet en social media pagina’s levert niet alleen inzicht in negatieve punten. Je kunt er namelijk ook achter komen of jullie gemeenschappelijke interesses hebben. Misschien gaan jullie wel dagelijks naar dezelfde sportschool. Kies je een huisgenoot met gemeenschappelijke interesses dan is de kans veel groter dat het snel én op lange termijn klikt.

Tip 4: Organiseer een hospiteer bijeenkomst

De meeste studenten gruwen ervan: de hospiteeravond. Toch is het een heel goede manier om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Dit geeft je namelijk de tijd om meer te weten te komen over je toekomstige huisgenoot. Benut deze avond goed, want misschien zit je nog wel jaren aan die ene huisgenoot vast. Kunnen jullie het goed vinden, dan is het erg leuk. Blijkt dat het toch niet klikt tussen jullie, dan wordt het misschien wel de meest vervelende periode ooit. Behoorlijk zonde van je studententijd. Neem daarom tijdens een bijeenkomst de tijd en bespreek zoveel mogelijk. Zo kom je later niet voor onverwachte hobby’s of gewoontes te staan.

Tip 5: Maak afspraken

Hebben jij en je huisgenoot elkaar gevonden en gaan jullie samenwonen? Maak dan toch direct afspraken. Blijkt na een week al dat jullie elkaar wel kunnen schieten dan zorgen deze regels ervoor dat de sfeer tenminste relaxt blijft. Of het huis een beetje opgeruimd. Al is dat natuurlijk helemaal niet nodig, want met bovenstaande tips vind je natuurlijk de perfecte huisgenoot ;-) Een leuke studententijd is in het vooruitzicht!

Tip: Wil je niet alleen opdraaien voor de aanschaf van een wasmachine of koelkast? Deel de kosten dan gewoon door te huren bijvoorbeeld een koelkasttelevisie of wasmachine. Helemaal makkelijk als dat ding een keer kapot gaat. Heb je daar tenminste geen gezeur over met je huisgenoten.  

Meer tips voor studenten? Bekijk dan ook onze andere blogs op het SmartStudentDeals blog.