8 tips om in de zomer geld te besparen

8 tips om in de zomer geld te besparen

Ook al laat de zon zich tot nu toe weinig zien, de zomer is inmiddels toch echt in volle gang. Wat zijn bespaartips om geld over te houden om bijvoorbeeld leuke dingen te doen of te sparen voor een nieuwe televisie? Wij hebben een aantal handige tips om geld te besparen voor je bedacht. 

Eindeloze zomerpret.. Maar geen geld!

Zeker in de zomerperiode lijkt de stroom aan leuke dingen om te doen oneindig. Beetje jammer dus dat de bodem van je portemonnee vaak veel eerder in zicht is dan het einde van de maand Gelukkig zijn er ook in de zomer allerlei mogelijkheden op geld te besparen. En dat zonder dat je alle leuke dingen moet laten.  

Tips om geld te besparen

Onderstaand een aantal tips waarmee jij geld bespaart en toch een leuke zomer hebt:

Tip #1 - Doe slim boodschappen

Het is aanzienlijk goedkoper om in de supermarkt boodschappen te doen in plaats van maaltijden te kopen. Ook kun je veel geld besparen door je boodschappen te doen bij een relatief goedkopere supermarkt als de Lidl of Aldi in plaats van de Albert Heijn of Jumbo. Bekijk daarnaast aanbiedingen in folders of op internet en doe je boodschappen bij bijvoorbeeld 2 of 3 supermarkten. Een laatste tip is om producten die lang houdbaar zijn in te slaan wanneer deze in de aanbieding zijn en producten zoals een maaltijd voor die dag met bijvoorbeeld een 35% sticker te kopen. Eenvoudig geld besparen op je boodschappen dus. 

Tip #2 - Gratis zomerfestivals

In de zomer lijkt het wel elk weekend feest. Er is overal iets te doen en het kan vaak niet gek genoeg. Helaas kost dit ook handenvol met geld. Een handige bespaartip: Op Festivalinfo.nl vind je een overzicht van bijna alle gratis feesten en festivals in Nederland. Zo kun je eenvoudig geld besparen en toch een leuke zomer hebben!

Tip #3 - Was je schoenen en- of zomerjas

We wassen vaak eigenlijk alles behalve onze jassen en schoenen. Althans de meeste mensen onder ons, terwijl dit vaak wel kan. Check het label aan de binnenkant van je jas of schoenen of gebruik je Google skills. Je schoenen en jas zullen weer als nieuw stralen. En dat voor de prijs van een beetje wasmiddel.  

Tip #4 - Zo scoor je een gratis knipbeurt

Veel kapsters en kappers in opleiding hebben moeite met het vinden van modellen. Zo kun je als je wilt vrijwel altijd een gratis knipbeurt krijgen. Let wel even op dat je niet bij iedereen zo maar in de stoel duikt natuurlijk ;)

Tip #5 - Gebruik online kortingcodes

Google altijd even op ‘’kortingcodes <..naam website..>’’. Vaak zijn er voor allerlei webwinkels acties en kortingen beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen is deze actiecode invullen. Ook voor het inschrijven voor een nieuwsbrief krijg je vaak een korting. Na het verzilveren hiervan ben je natuurlijk vrij om je weer hiervoor uit te schrijven. 

TIp #6 - Tweedehands producten

Tweedehands producten aanschaffen is misschien iets wat je op het eerste oog niet heel graag doet. Maar voordelig is het wel. Meubels kosten vaak een fractie van de nieuw waarde net als kleding. Ook tweedehands consumentenelektronica is vaak heel voordelig te krijgen. De plaatselijke kringloopwinkel of marktplaats zijn goede manieren om dit te doen. 

Tip #7 - Lease je elektronica of keukenapparatuur

Wil je toch liever iets nieuws, maar heb je eigenlijk niet het geld er voor? Huur dan bijvoorbeeld een koelkastvaatwasser of laptop voor je studentenkamer. Het zal je verbazen hoe goedkoop het is om dit soort dingen te huren en je krijgt ook nog eens de nieuwste modellen. Win-win!

Tip #8 - Verkoop je oude zooi

Veel mensen hechten waarde aan spullen, zo ook studenten. Woon je op jezelf? Waarschijnlijk heb je nog veel spullen die je niet gebruikt bij je ouders staan. Ga een middagje door deze spullen heen om te kijken wat je nog kunt gebruiken of wat je wilt en kunt verkopen. Het zal je verbazen wat je nog allemaal tegenkomt!

Geniet van de zomer met deze bespaartips en houd af en toe je hand op de knip als dit nodig is. Een avondje thuis wat drinken met vrienden kan bijvoorbeeld net zo gezellig zijn als op het terras zitten. We wensen je een zomer vol zon en (bespaar) plezier toe!